(Foto’s) Er is een begin gemaakt met de transformatie van het voormalige UWV-kantoor op de hoek Emmasingel / Maaspoort. Het pand stond al sinds april 2012 leeg en werd in februari 2017 verkocht aan de nieuwe eigenaar die het gaat ombouwen tot woongebouw.

Na de aankoop moest het bestemmingsplan worden gewijzigd. Deze procedure had veel voeten in de aarde omdat er bezwaren werden ingediend met betrekking tot parkeergelegenheid, daglichttoetreding en privacy. Inmiddels is er groen licht gegeven voor de grote transformatie. De afgelopen weken is het kantoor verder leeg geruimd en inmiddels zijn de werkzaamheden aan de buitenkant ook zichtbaar. Deze week is begonnen met de sloop van de binnenmuren en de gevel.

In het voormalige kantoorpand komen 28 appartementen en 1 commerciële ruimte.

8 REACTIES

  1. Of krijgen we over enkele jaren spijt dat we dit prachtige voorbeeld van jaren ’60 architectuur onherkenbaar hebben verbouwd? Er is al zo veel historisch erfgoed gesloopt in Weert…

  2. Dit kantoor was naar mijn mening niet bepaald een architectonisch hoogstandje. Het liefst had ik het gebouw gezien dat er vroeg stond, links onderin in de illustratie.

  3. Was/is het ook zeker niet. ik zal er geen traan om laten, mijn reactie is een beetje sarcastisch bedoeld. Omdat er in Weert vaak selectieve verontwaardiging is over wat wel en niet gesloopt mag worden. Wat oud is is ‘mooi’, wat iets minder oud is is ‘niet mooi’. Historische betekenis is vaak ondergeschikt of wordt juist sterk overdreven.

Comments are closed.