Ombouw voormalig UWV-kantoor

(Foto’s) Er is een begin gemaakt met de transformatie van het voormalige UWV-kantoor op de hoek Emmasingel / Maaspoort. Het pand stond al sinds april 2012 leeg en werd in februari 2017 verkocht aan de nieuwe eigenaar die het gaat ombouwen tot woongebouw.

Na de aankoop moest het bestemmingsplan worden gewijzigd. Deze procedure had veel voeten in de aarde omdat er bezwaren werden ingediend met betrekking tot parkeergelegenheid, daglichttoetreding en privacy. Inmiddels is er groen licht gegeven voor de grote transformatie. De afgelopen weken is het kantoor verder leeg geruimd en inmiddels zijn de werkzaamheden aan de buitenkant ook zichtbaar. Deze week is begonnen met de sloop van de binnenmuren en de gevel.

In het voormalige kantoorpand komen 28 appartementen en 1 commerciële ruimte.