Foto door: Theo Van de Winkel

V.V. de Rogstaekers breidt het artiestenprogramma dat reeds een aantal jaren onder de titel Fieëst oppe Mêrrentj op de dinsdag met vastelaovendj plaatsvindt, uit naar de zaterdagavond en de zondagmiddag en -avond. Dit gebeurt in samenwerking met de horecaondernemers aan de Markt te Weert.

Eenmalig optreden Plat Wieërts

Het Fieëst oppe Mêrrentj vindt plaats op zaterdagavond aansluitend aan de Vastelaovendjmès met een optreden van onder andere Plat Wieërts. Door het niet verstrekken van een vergunning door gemeente Weert aan Stichting Wieërt Alaaif dreigde het geplande optreden van deze Weerter topper in het water te vallen. Daar V.V. de Rogstaekers alle faciliteiten aanwezig heeft op de markt voor een groot evenement zoals overkapping, geluid en licht, podium, toiletten enz. heeft de vereniging in samenwerking met de horecaondernemers De Soos, De Gruijter, D’Oude Markt en De Weerter Bazaar besloten om voor dit optreden een podium te bieden. Naast Plat Wieërts zullen nog tal van andere artiesten het podium betreden.

Uitbreiding zondagprogramma

Ook op zondag 3 maart vindt een uitbreiding van het reeds geplande programma plaats. Het muziekprogramma start meteen na de optocht met een groot aantal bekende Limburgse en lokale artiesten. In de loop van de avond worden de artiesten afgewisseld met de prijsuitreiking van de optocht.

Met de uitbreiding van hun programma willen ze aan de behoefte van het groeiende publiek tijdens de afgelopen vier jaar tegemoet komen en het gat dichten dat ontstaat nu het programma van Wieert Alaaif niet doorgaat.

Op de maandag is na de Wichteroptocht een dj actief. Tijdens de slotdag op dinsdag start het artiestenprogramma vanaf 14:00 uur en ’s avonds vindt op dezelfde locatie de abdicatie van de prinsen plaats.

Gezien de korte tijd waarin het een en ander zich afspeelt, zijn bij de publicatie van dit persbericht het muziekprogramma en tijdstippen nog niet definitief. Meer informatie volgt binnenkort op vvderogstaekers.nl en door verspreiding via de media.

46 REACTIES

 1. Zou dit dan de aap zijn die nu uit de mouw komt. Gemeente Weert geeft geen vergunning aan Stichting Behoud van Beleving Weert zodat de Rogstaekers en 2 horeca ondernemers hun eigen feestje kunnen uitbreiden.

  Hier mogen we als Weert trots op zijn. Proficiat!

 2. Het is anders wel raar, het is net een paar dagen bekend dat het niet doorgaat, maar de rogsteakers hebben wel al een compleet pakket klaar. Daar zet ik dan toch wel mijn vraagtekens bij.

  Voor de artiesten is dit super.
  Maar dat is ook het enige.

 3. Dat is doorpakken. Alles staat er al, kwestie van schuiven in de planning. En nou niet te negatief alles oppakken. We kunnen een feestje bouwen. Alaaf

 4. Dat is doorpakken. Alles staat er al, kwestie van schuiven in de planning. En nou niet te negatief alles oppakken. We kunnen een feestje bouwen. Alaaf

 5. Knap staaltje kwakzalverij in de ambtenarij van Weert.

  De Rogsteakers hebben op elk niveau grote invloed op de beslissingen rondom o.a. evenementen welke in de gemeente Weert worden gehouden, en dan heb ik het nog niet eens over de belangenverstrengeling van diverse raadsleden en wethouders welke tevens actief zijn bij de Rogsteakers en de horecaondernemers op de Markt. Deze ‘vereniging’ en ondernemers bieden nu een ‘helpende hand’ richting de Weerter bevolking??

  Laat me niet lachen…

 6. Dit versterkt mijn vermoeden welke ik al in vorig topic uitte (de moeite om terug te lezen, iets met een vooruitziende blik). Zou graag de onderste steen boven willen zien mbt deze situatie want het riekt gewoon naar corruptie.

  Het is oude jongens krentenbrood in de Weerter Gemeenteraad en dat is het altijd al geweest. Vertel mij wat over een-tweetjes bij aanbestedingen van diverse projecten en het toekennen (of juist niet) van vergunningen.

 7. Dit is natuurlijk ook een interpretatie van ‘niet zeuren’ , verdoezelen, borstklopperij en mooipraterij. En toch ruik ik iets waar ik niet meteen mijn vinger opleg omdat het anders nog tot in jaren kan blijven stinken.

 8. Klopt niks van, de gemeenteraad heeft niets te maken met het wel of niet verlenen van vergunningen. Dat is zuiver aan het college van B&W.

 9. Het college komt voort uit de gekozen gemeenteraad en zal altijd geïnformeerd / gebriefd worden door achterliggende politieke partijen. Denken dat het college een onafhankelijk opererend orgaan is is heeeel naïef. Kijkend naar welke (indirect)-betrokkenen bij het Weert-Alaaif Debacle alleen al voor de politieke partijen Weert Lokaal, CDA en VVD vertegenwoordigd zijn in de raad kom ik simpelweg tot de conclusie dat hier in de achterkamertjes meer aan de hand is!

 10. Wat weer een doemdenkers hier, is er een alternatief is het nog niet goed.
  Laat het toch rusten en geniet straks met vastelaovendj van de muziek en show die toch georganiseerd is.

 11. Het carnaval loopt al jaren achteruit…. Boerenbal op maandagavond was 15 jaar geleden drukker dan menige carnavalsdag….. de optocht is al sinds jaren kleiner en zal de komende jaren versterkt achteruitgaan…carnavals vereniging de Rogsteakers zijn min of meer een elite clubje geworden, waar de gewone man zich niet meer bij voelt horen.
  Bier in plastic …half vol biertje al bijna € 3.00
  Zo zijn er nog meer argumenten te noemen dat dat er steeds minder carnavalsvierders zijn ..net als kerkgangers….voor mij hoeft het ook niet ..ik ga wel op vakantie..

 12. Ik kijk daar doorlopend naar. Daar ben je als raadslid voor ‘ingehuurd’ om het zo maar te zeggen.

  Altijd de weg van de minste weerstand kiezen, alle frustraties op de gemeente afgeven, zelfs als het begint te regenen daarvan de gemeente de schuld geven bij wijze van spreken is een heel ander verhaal.

 13. Hoewel ik je mening deel dat het lijkt alsof de gemeente nooit wat goed kan doen moet jij toch ook toegeven dat het niet goed aanvoelt. Maar politiek en transparantie blijken moeilijk samen te gaan en zodoende blijft er een zweem van achterkamer, vriendjespolitiek omheen hangen.

  Deze reactie had je als gemeente kunnen verwachten. Waarom niet als gemeente met het bericht naar buiten treden dat er een bibob onderzoek loopt en dat daarom de vergunning niet wordt verleend. Je kunt van de aanvragers verwachten dat ze hun ongenoegen gaan uiten op sociale media. Door niet of te weinig te communiceren laat je het aan de lezers van nieuwsberichten om hun conclusie te trekken met allerlei negatieve reacties als gevolg.

  Conclusie voor mij is dat het super is dat er wat wordt georganiseerd voor de vasteloavundjvierders van Weert maar dat de gemeente in zijn communicatie deze zaak beter had kunnen behandelen.

 14. Je chargeert hem wel héél erg met het verhaal over de regen, raakt gewoonweg kant nog wel zelfs wanneer je er bij wijze van spreken daarbij vermeld.

  Als een vereniging (Rogstaekers) een subsidie van €25.000 ontvangt lig je onder een vergrootglas. Als er in de raad/college een schijn van belangenverstrengeling is m.b.t. een situatie lig je onder een vergrootglas. Nou dat is nu aan de orde. De tijd dat we alles gepikt hebben waaronder de belachelijke bouw van de nieuwe poort en het nieuwe gemeentehuis is wat MIJ betreft voorbij en als commentaar daarover niet gewenst is is het raadzaam om je heil te zoeken in een bestuursfunctie in een land als Cuba of Noord-Korea maar niet in de DEMOCRATISCHE rechtstaat van Nederland.

  Ik heb zeer veel respect voor de carnavalstraditie en met name de inzet van carnavalsvereniging de Rogstaekers om dit geweldige evenement jaarlijks vorm te geven. Maar betreffende deze casus MOET gewoon de onderste steen boven komen omdat gezien de betrokken partijen er wel eens spraken zou kunnen zijn van lobby/belangenverstrengeling en dat gaat tegen de grondwet in.

 15. Kijk nu komen we ergens. Een onderbouwde mening die ik overigens op een aantal punten niet deel. Maar dat hoeft ook niet.

  Oneens: 1. Er is een schijn van belangenverstrengeling. Ik snap dat dingen zo kunnen lijken. Ik geloof echter niet dat dat hier aan de hand is. Ik ben niet naïef maar ik geloof het gewoon echt niet. 2. Men heeft altijd alles maar gepikt. Nee hoor. kritiek op plannen of besluiten is van alle tijden. Binnen en buiten de raad. 3. De Poort van Limburg is achteraf een vergissing gebleken. Maar het is niet door de strot geduwd. De gemeente heeft rond 2008 – 2010 de bouw van de Poort ter hand genomen omdat er een sterke roep vanuit de Weerter samenleving was voor een (grote) zaal. Achteraf had de gemeente daar wellicht de rug rechter moeten houden. o ja, ik heb destijds vóór de bouw gestemd. met de kennis van nu had ik dat niet gedaan. 4. Commentaar ongewenst. Nee hoor. Juist wel. Graag zelfs! Houd mij en iedereen scherp. Maar wel onderbouwd. Zoals u nu doet. Deden meer mensen op dit forum dat maar.

  Eens: 1. Verenigingen die aanzienlijke bedragen subsidie ontvangen liggen onder een vergrootglas. Gelukkig wel. 2. Het nieuwe stadhuis, inmiddels alweer vijf jaar oud overigens, had van mij ook niet gehoeven. 3. Ik ben net als u erg blij dat we in een democratische rechtstaat leven en niet in Cuba of Noord-Korea. 4. In deze casus moet de onderste steen boven. Eens. Duidelijke conclusies van het onderzoek zijn in ieder belang. 5. ook ik heb respect en voor- en veel plezier in de carnavalstraditie. 6. belangenverstrengeling gaat tegen de grondwet in. Of het tegen de grondwet ingaat weet ik niet, maar het gaat sowieso tegen in elk geval meerdere ‘gewone’ wetten in. En ik hoop dat iedereen het net ons eens is dat belangenverstrengeling daarom niet kan en ten alle tijden voorkomen moet worden. En als het wel gebeurt aan de kaak gesteld. Ik hoop echter dat wanneer de resultaten van het onderzoek de schuldvraag ergens neerleggen mensen dat ook accepteren.

 16. Bah bah. Het komt weer allemaal voorbij. Vriendjespolitiek, achterkamertjes, corruptie, kwakzalverij. Niet te geloven.

  Een conclusie kan tussen alle gal door wel overduidelijk getrokken worden. De gemeente kan het nooit, maar dan ook nooit goed doen…

 17. Zo gaat t al jaren in weert!!! Alleen nelissen/Hendriks/cardinaal mogen iets betekenen/overleven…
  Rest mag stikken!!! Kijk naar nacht v. Johnie hoes debacle in 2014…
  Belangenverstrengeling en corruptie: dat is Weert!!

 18. In het geval van een Bibob onderzoek kun je het als gemeente ook moeilijk goed doen. Transparantie is door allerlei geheimhoudingsregels blijkbaar niet mogelijk. Ook met met een Wob verzoek kom je er niet achter wat er nu echt speelt. Pas als een vergunning volgende keer wel wordt afgegeven bij een gelijke samenstelling van het stichtingsbestuur zou je kunnen vermoeden dat er toch niks aan de hand was. Er is dan toch een behoorlijke schade aangericht als je het mij vraagt. Je hoopt maar dat de verdenkingen concreet behoren te zijn; of moet iedereen die in diverse stichtingen actief is zich nu zorgen gaan maken?

 19. Het voelt zeker niet goed aan. Want er is helaas een evenement afgelast en er loopt een onderzoek. Dat is nooit goed, dat is nooit leuk, voor alle betrokken partijen niet. Maar ik heb er vertrouwen in dat er goed onderzoek wordt gedaan. Ik vind niet dat er een zweem van achterkamertjes en/of vriendjespolitiek omheen hangt. Oprecht niet.

  En ik vind het juist super dat de gemeente niet zelf naar buiten treedt met berichten over onderzoeken. Daarmee kun je mensen enorm beschadigen. Geen communicatie vanuit de gemeente lopende een onderzoek is wat mij betreft de enige goede communicatie. Hoe frustrerend dat ook aan kan voelen.

 20. Je hebt gelijk jeroen, de gemeente weert kan en zal het nooit goed doen.

  Belangenverstrengeling alom hiero! T zelfde corrupte verhaal als un ’14 met de nacht van hoes. Ineens naar het bassin ivm de veiligheid ….

  Wederom in het belang van nelissen evenement verplaatst van het evenementen terrein de nieuwe markt naar de oude markt….
  Hoe zit t nu dan met brandweerrapporten over veiligheid enzo ….

  Vieze spelletjes. Gemeente weert is zo corrupt als maar zijn kan. Alles in het belang van nellisen/Hendriks/cardinaal.

  De rest kan stikken! Schaam je diep…

 21. Misschien eens erkennen dat weert overstroomt met vriendjespolitiek, achterkamertjes, corruptie, kwakzalverij ….

  In plaats van continu je kop in het zand te steken. Bah bah.

  Waar rook is, is er ook vaak vuur.

  Dus waarom geen integriteitsonderzoek naar vriendjespolitiek belangenverstrengeling , achterkamertjes etc??
  Waarom niet? Toch zeker niks te verbergen?

  Bah bah
  Niet te geloven…

 22. Het is toch makkelijk invullen he, het succes van Wieert Alaaif.
  Een aantal artiesten die nu niet konden optreden hebben nu een plaats gekregen (na een gesprek van organisatie Wieert Alaaif met de Rogstaekers, zodat de schade door de actie van Joske beperkt kon worden gehouden) bij de Rogstaekers, tuurlijk er is ook geen risico nu Wieert Alaaif niet doorgaat dus overnemen die hap.
  Als Wieert Alaaif was doorgegaan had men daar ook geen extra artiesten geboekt, want dat was te risicovol.

  En wat de Oele betreft, slaap verder en werk vooral NIET samen. Dan blijf je waar je bent.

  WBT de leveranciers, het is niet alleen drank maar ook Licht/geluid, Tentjes/ catwalk, Podium die door de actie van Joske gedupeerd zijn.
  Als Bantopa niet helder was in Joske zijn ogen dan had hij dat niet lang na Bantopa 2018 al recht kunnen zetten met de organisatie en niet nu 5 voor 12 voor een evenement. Of heeft hij dit onder druk van de Horeca gedaan…

 23. Oneens. Ik zie geen vieze spelletjes. Echt niet. Als ik het wel zou zien dan zou ik de kat de bel aan binden. Ik neem nooit een blad voor de mond en hoef niet per sé mensen te vriend te houden. Ik schaam me dus ook niet (diep). Ik realiseer me wel dat ik misschien soms iets zeg wat mensen liever niet willen horen. Maar daar ga ik niet mee ophouden, het moet gezegd worden. Als mensen dat niet leuk vinden dan is dat met nog steeds alle respect spijtig. Gelukkig mag het in ons land dat we het niet met elkaar eens zijn.

 24. Of de Rogstaekers balen ook van wat er is gebeurd en proberen met man en macht om binnen de dingen die ze toch al geregeld hadden het feest doorgang te laten vinden. Zodat alle terecht teleurgestelde mensen toch een feestje kunnen vieren. Ik kan me voorstellen dat het alle zeilen bijzetten was, alle vrije avonden afgelopen week opofferen om het toch geregeld te krijgen. Weet ik niet, maar dat als tegenhanger van de aanname dat het allemaal van tevoren al geregeld was en vriendjespolitiek is, zou dat ook zomaar kunnen.

  Want ik denk dat mensen die zoveel vrije tijd steken in de vastelaovundj uit liefde voor het feest helemaal niet bezig zijn met politieke spelletjes. Iedereen met hart voor de vastelaovundj baalt volgens mij als een stekker. Hulde om dan snel een alternatief op poten te zetten voor ons Weert. Om vervolgens te lezen dat het afgekraakt wordt onder de noemer vriendjespolitiek.

  Jammer. Weert op z’n smalst. Laat ik het dan zo maar noemen.

 25. Waarom dan geen kritische vragen over de belangenverstrengeling? Waarom daar geen onderzoek naar? toch iets te verbergen? Het zijn bepaalde horeca-ondernemers zoals nelissen die zich bezig houden met deze politieke spelletjes

 26. Omdat ik daar geen aanleiding voor zie. Heb ik onder dit topic al diverse malen geschreven. Als het niet fikt hoed je geen brandweer te bellen.

 27. Luister eens naar de mensen. Dan zie je de rook…

  Inderdaad. We worden het niet eens. Valt mij zwaar tegen van een sp’er. Die hoort te luisteren naar het volk….

 28. U moet toch onder die steen uitkomen, de heer Goubet is al een poosje geen SPer meer en Weert groeit qua inwoner aantallen nog steeds. Enne wat het volk allemaal roept wil niet zeggen dat dat ook de waarheid is.

Comments are closed.