Vind je weg in Mantelzorg

Algemeen Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd

Als je voor iemand zorgt, kun je te maken krijgen met een doolhof van regels, instanties en emoties. Niet vreemd als je dan soms door de bomen het bos niet meer ziet. Op dinsdag 26 februari kun je in het Bibliocenter terecht voor informatie en tips over hoe je beter je weg kunt vinden in de zorg.

Lodewijk Schmit Jongbloed deed mantelzorg voor zijn vader en later voor zijn buurman. Hoewel hij geschoold is als arts en organisatiedeskundige kostte het hem veel moeite en tijd om de weg te vinden door de wirwar van regels, instanties en emoties. Om mantelzorgers te helpen bij het vinden van hun weg door het mantelzorg-oerwoud schreef Lodewijk Schmit Jongbloed het boek ‘Reisgids Mantelzorg’. Op 26 februari gaat hij dieper in op tips die hierin beschreven staan.

Naast de praktische informatie wordt er ook stil gestaan bij het gevoel en gedrag van de mantelzorger zelf. Hoe ga je soepel om met je partner, ouder, familie en met zorgverleners? Hoe stel je je eigen grenzen? En wellicht het belangrijkste: hoe houd je het vol? Tenslotte krijg je (door een klein testje) inzicht in hoe je zelf reageert onder druk en hoe je daar mee om kunt gaan.

Sanne Kuepers, mantelzorgondersteuner van het Steunpunt Mantelzorg zal deze avond aanwezig zijn om antwoord te geven op vragen en informatie te geven over mogelijkheden voor mantelzorgers in Weert. De bijeenkomst is gratis toegankelijk en vindt plaats op dinsdag 26 februari van 19:30uur tot 21:30uur in het Bibliocenter. Na afloop ontvangen alle bezoekers de ‘Reisgids Mantelzorg’ (t.w.v. €15,50).

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via Bibliocenter, www.bibliocenter.nl of via het Steunpunt Mantelzorg van Punt Welzijn 0495-697900 of [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie