Voor de 28e keer heeft V.V. De Brökwagters een geweldig mooie boerenbruiloft georganiseerd. Op vrijdag 15 februari 2019, als verandering eens niet op de zaterdag werd, voorafgaand aan de bekendmaking, in het Brökwagterspeliês met grote opkomst genoten van “ut booremoôs aete”, een initiatief wat vorig jaar zo succesvol was dat het dit jaar wederom mogelijk was “un goot beumke” te leggen.

In café Aod Bosseve werd onder grote belangstelling de deelnemers bekend gemaakt. Voor het boerenbruidspaar van 2019 was de keuze gevallen op: Wilma van Mierlo en René Peeters. Het fantastische bruidspaar werd bijgestaan door de ouders van de bruid te weten, Monique en Eric van den Boogaert en de ouders van de bruidegom, te weten, Mariska en Robert Lodewijks-Knapen. De getuigen waren: Janou Vaes en Rik Wiermans.

Nadat het bruidspaar door de Onze dorstlustige hoogheid Dirk I en Vorst Roy waren voorzien van een boerenzakdoek met verlovingsringen waarna de verloving officieel was, vertrok het bruidspaar en gezelschap in een stoet naar het Brökwagterspeliês.

In het Brökwagterspeliês werd het kersverse paar door onze buitengewone ambtenaar van de buitengewone dienst en Preens Dirk I in de onecht verbonden. De bezoekers genoten van de overheerlijke boôre lekkernijen. Na de drukke receptie en een geweldige serenade aan het bruidspaar, die ieder jaar verzorgd wordt door onze eigen Brökwagters kapel, genoten de mensen van een geweldige avond.