Koldergallereej officieel geopend

(Foto’s) “Gae hetj ut neet van mich…”, dat is het thema van de traditionele Koldergallereej die vrijdagavond officieel werd geopend. De opening werd verricht in het bijzijn van Stadsprins Frank II, burgemeester Heijmans en wethouder Gabriels.

Ook dit jaar draaien een 15-tal kunstenaars weer op volle toeren. Samen maakten zij zo’n 100 kolderkunstwerken die vanaf vandaag te bewonderen zijn in café ‘Trammelant’ (lees: Tramhalt) aan de Maasstraat. Er zijn werken gesignaleerd die geheimen achter de lokale en internationale politiek prijsgeven.

Hoogtepunt is natuurlijk de jaarlijkse veiling die dit jaar voor het eerst op vrijdag 8 maart om 20.00 uur plaatsvindt, dus niet op Aswoensdag. Tijdens de veiling worden alle werken door een deskundig publiek op hun waarde geschat. Daarnaast is er ook kans om een aantal gratis weggeefstukken te bemachtigen.

Speciaal veilingstuk dit jaar is een werk van een van de oprichters van de Koldergalereej, de Weerter kunstenaar Jan Tullemans, getiteld “De blauwe Schuit”. De opbrengst van dit werk is voor het goede doel. Tussen de bedrijven door zal een afvaardiging van het Weerter Mannenkoor een hommage aan Jan Tullemans brengen in de vorm van het fameuze Slaolie-lied.

Voor een sneaky preview kunnen degenen die er anders tot 15 februari van wakker zullen liggen kijken op Facebook onder de naam koldergalereej. Maar ehhh “Gae hetj ut neet van mich…”.