Update 23.54 – (Foto’s) Donderdag zijn de hulpdiensten omstreeks 16.30 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de St. Luciastraat in Weert.

Een auto kwam vanuit de Kevelaerstraat de St. Luciastraat opgereden en zag daarbij twee fietsers, waaronder een kind, over het hoofd. Volgens getuigen kwamen de fietsers vanuit de richting van de verkeerslichten. Het kwam tot een botsing waarbij de twee fietsers vielen en gewond raakten.

Voorbijgangers stopten en boden direct eerste hulp in afwachting van de ambulances. De vader is ter plaatse in de ambulance behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis, het meisje raakte lichtgewond en kon na een korte controle de ambulance verlaten. De weg is tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer. De politie deed intussen nader onderzoek naar het ongeval.

Update 23.54u

De echtgenote van de man en moeder van het meisje willen via deze weg de arts en brandweerman in burger bedanken voor hun hulp en goede zorg. “En ook aan andere eventuele omstanders die betrokken zijn geweest bij het ongeval en die hulp hebben verleent. Hartelijk dank!!!!!”.

10 REACTIES

 1. Is ook een verwarrende situatie daar. Ze mogen er fietsen maar als ze van het fietspad af komen rijden ze tegen het verkeer in als het ware. Ik heb hier ook al eens vol op de rem gemoeten voor een fietser. Je verwacht daar geen fietser van rechts.
  Sterkte aan de betrokkenen.

 2. Ik vind dat de politiek zich hier ook eens sterk voor mag maken. Gedragsverandering is lastiger dan een aanpassing in de infrastructuur, dus ik hoop dat ze snel gaan nadenken over een herinrichting aldaar.

 3. Het fietspad is daar duidelijk ingericht voor 2 richtingen. Niet dat het goed is maar het is wel een feit. Kun je daar dan fietsers verwachten? In de huidige situatie wel ja, ook als je daar niet bekend bent. Er staat voor het fietspad met een onderbord duidelijk aangegeven dat het fietspad 2 richtingsverkeer is. Het waren dus geen spookrijders maar een automobilist die een verkeersbord over het hoofd zag.

 4. Beste Jimmy, vanuit de richting waar de automobilist gekomen is, staat totaal niets van een fietspad met 2 rijrichtingen, ik woon reeds 40 jaren op Boshoven en het is voor mij als automobilist altijd een GOK om het daar goed te doen.

 5. Hier op en rond dat kruispunt en de kruising met de Lucia-straat klopt het al vele jaren niet, als automobilist heb je handen en ogen te kort om alles te zien en te registreren. Waar dit gebeurt is, sta daar maar en probeer maar eens alles te overzien, je verwacht verkeer van Links en je krijgt het van Rechts gratis erbij,(fietsers), gebeurt er iets dan ben Jij schuldig. Opgelost wordt hier niets!!!!

 6. Beste Paul ik gaf al aan dat ik het ook geen handige situatie vind. Maar toch heeft er altijd een bord gestaan waaruit je kan opmaken dat het 2 richtingsverkeer is, ik zal morgen voor de zekerheid zelf ook eens kijken of ze het bord mogelijk weg hebben gehaald mocht ik me vergissen, ik woon daar ook al bijna 40 jaar!

 7. Beste Paul, ik ben er zoals gezegd gewoon nog eens langsgereden. Er staan inderdaad borden die de automobilist zeggen dat er een fietspad met 2 richtingsverkeer volgt waar die voorrang aan moet verlenen. Dat is ook niet nieuw maar al vele jaren zo. Het klopt dus gewoon wel. Bij het oprijden van een voorrangsweg alleen maar naar links kijken daarvan weet ik zeker dat je dat tijdens de rijles vroeger niet zo is geleerd. Allemaal los van het feit of het misschien niet handig is de situatie te wijzigen. Maar ja, dan is het natuurlijk weer de fietser die de borden niet ziet.

 8. Goede middag Jimmy,
  Moet eerlijk zeggen dat mij die borden niet opgevallen zijn, maar dat ik mij vaak verwonder over de gekke situatie die daar ontstaat en ben zelf ook al eens bijna fout geweest. Wat mij trouwens ook zo stoort zijn die verrekte verkeerslichten die van tijd-fase verspringen zoals het hun uitkomt, kom ik bijv.
  van uit richting spoor en ga naar Boshoven, dan mag je blij zijn indien er meer dan 3 wagens door het licht kunnen, al staan er 20, wachten!!
  Kom ik vanuit de stad naar Boshoven dan kom ik bij die lichten en het springt
  voor je neus naar rood, je hebt nog niet goed teruggeschakeld en het staat weer
  op groen, hier klopt het ook niet al te best.
  Paul
  [email protected]

  Op zo 17 mrt. 2019 om 14:30 schreef Disqus :

 9. Oké Paul ik begrijp je! Ik verplaatste me in het kind dat er aangereden werd en gewoon als haar vader daar deed wat kan en mag. Ik vond daarom het woord spookfietser dat er werd gebruikt (door iemand die situatie niet of niet zo goed kent) nogal misplaatst zeker omdat ik zeker wist dat die situatie daadwerkelijk zo is.

 10. Goede avond Jimmy,
  Je hebt inderdaad gelijk, de borden staan er.
  Buiten alles is en blijft het een gevaarlijke situatie voor de fietser, hij komt je tegemoet aan de rechtse kant, moet je voorbij en dan? Steekt hij over en gaat links-af verder, rijdt hij voorbij en gaat de Kevelaerstraat in
  en op dat moment rijdt hij tegen het verkeer in en wat dan gedaan? Voor mij is er maar een goede oplossing en dat is het aan de andere zijde fietsen op de Luciastraat,
  beter overzicht voor allen en veiliger.
  Paul

  Op zo 17 mrt. 2019 om 14:49 schreef Disqus :

Comments are closed.