Gabriëls & Koopmans maken Platbook

In tegenstelling tot eerdere edities omvat de redactie van Platbook dit keer twee personen. Gedeputeerde voor cultuur van de provincie Limburg, Ger Koopmans, zorgt samen met wethouder van cultuur van Weert, Geert Gabriëls voor de keuze, het voorwoord en de presentatie van Platbook 21, dat dit keer het thema Gans Greun heeft.

Ger Koopmans is reeds vier jaar verantwoordelijk voor het streektaalbeleid in Limburg. Hij heeft er mede voor gezorgd dat het Limburgs als officiële regionale taal in Nederland zal worden erkend. Het lag dus voor de hand hem voor het redacteurschap van Platbook te vragen. Het verband tussen het thema en de kleur van zijn partij is duidelijk.

Maar ook Geert Gabriëls is druk bezig met de streektaal. Hij is in de gemeente Weert verantwoordelijk voor o.a. cultuur en daar valt natuurlijk ook het Weerts onder. Ook heeft hij sinds kort zitting in de Raod veur ’t Limburgs. Aangezien hij lid is van GroenLinks is de link met het gestelde thema ook vastgesteld.

Limburgstalige bloemlezing

Samen zullen zij een keuze maken uit de vele inzendingen die Platbook telkens weer krijgt. Zo’n 40 inzendingen komen in de nieuwe Limburgstalige bloemlezing te staan.

Stuur jouw Limburgstalig verhaal van maximaal 600 woorden óf gedicht dus in vóór 15 april a.s. naar [email protected] en wie weet ben jij bij de presentatie en ontvang uit hun handen een gratis exemplaar van het nieuwe boek.

Platbook wordt uitgegeven in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg, komt tot stand in samenwerking met Veldeke Limburg, Raod veur ’t Limburgs, Stichting LiLiLi en Uitgeverij TIC en is een initiatief is van de nu bijna 80-jarige Wim Kuipers.

Meer informatie: https://li.wikipedia.org/wiki/Platbook