Gratis compost voor Weertenaren

De gemeente Weert organiseert een actie tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 30 maart.

Inwoners van de gemeente Weert kunnen dan gratis compost ophalen bij de Milieustraat. Deze compost is gemaakt van groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Met deze actie wil de gemeente Weert iedereen graag bedanken voor het scheiden van het gft-afval!

Actie gratis compost ophalen

Kom op zaterdag 30 maart tussen 9.00 en 15.00 uur naar de Milieustraat, Graafschap Hornelaan 207/209. Je kan dan gratis losse compost afhalen, zolang de voorraad strekt. Let op: de compost zit niet in zakken, neem dus een aanhangwagen mee.

Zo aan het begin van het tuinseizoen is het een ideaal moment om de compost op te halen. Bij de gemeentewerf verwachten ze dan ook dat het druk wordt. Je kan het beste zo vroeg mogelijk komen.

Instructie voor bij de Milieustraat

Kom je alleen gratis compost ophalen? Gebruik dan de rechterrijstrook bij de Milieustraat en druk op de groene knop om de slagboom te openen. Medewerkers wijzen je dan verder de weg.

De Milieustraat is op deze dag gewoon open. Dus je kan ook afval komen brengen. Gebruik dan de linkerrijstrook. Nadat je het afval hebt weggebracht, kun je jouw gratis compost mee terug nemen.