Archiefoto WdG

Heythuysen – In 2017 werd er een hennepkwekerij aangetroffen op de zolder van een huurwoning in Heythuysen. Beide bewoners werden als verdachte aangemerkt en moesten zich verantwoorden tegenover een rechter.

Ze hebben te horen gekregen dat ze een taakstraf van 180 uur opgelegd krijgen, zo meldt de politie Leudal via Facebook. Daarnaast krijgen ze een voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar kregen.

Verder moet het koppel € 51.500,- terugbetalen. Dit hadden ze verdiend met eerdere oogsten. Ook moeten ze de schade gaan vergoeden aan de eigenaar van het pand en de energieleverancier. “Misdaad loont dus niet”, aldus de politie.

8 REACTIES

 1. Misdaad loont wel degelijk, jammer dat blauw daar niet voor uitkomt.
  wiet, ghb, cocaine, heroine, speed het is in overdaad te koop, voor relatief lage bedragen. Lage bedragen houdt in dat er meer dan genoeg aanbod is. De pakkans is behoorlijk klein anders zou het aanbod wel dalen en de prijzen omhoog gaan en in Weert gaat je huis of bedrijf niet op slot Weert kent geen Damocles beleid dus in Weert bent u welkom om drugs in welke vorm dan ook te produceren u mag gewoon blijven in het huis of bedrijf waar u een kwekerij of een lab om pillen te maken in gevestigd had de kans dat we u pakken is lager dan 10%.

 2. Damocles is een persoon uit de oudheid:
  -Damocles, letterlijk “Roem van de Mensen”, was in de Griekse Oudheid een hoveling van Dionysius de Oudere, tiran van Syracuse. Hij was een vleier die tegen Dionysius zei hoe jaloers iedereen wel op hem was.

  Dan is er nog het zwaard van Damocles:
  -Als het “zwaard van Damocles” boven je hoofd hangt, heb je het goed naar de zin, maar dreigt wel ieder moment groot onheil. De uitdrukking is ontleend aan een bekend verhaal van de Romeinse redenaar en filosoof Marcus Tullius Cicero (106-43 v.Chr.).

  Jij hebt het waarschijnlijk over Wet Damocles:
  -De Wet Damocles is een Nederlands juridisch instrument om op te treden tegen een coffeeshop die de voorwaarden overtreedt of de handel in drugs vanuit andere lokalen zoals cafés en winkels, maar ook woningen.

  Je kan de betekenis van het zwaard van Damocles betrekken op Wet Damocles. Misschien zie je overeenkomsten.

Comments are closed.