Horneland Rally finisht in Weert

(Foto’s) Dit weekend werd de 22e Horneland Rally verreden. De deelnemers finishten zaterdagochtend op het Bassin in Weert.

De Horneland Rally is een regelmatigheidsrally voor klassieke auto’s, waarbij de snelheid niet bepalend is voor het eindklassement. Van doorslaggevend belang is het uitvoeren van routeopdrachten in een vooraf bepaalde tijd. Er zijn verschillende categorieën met elk verschillende route opdrachten, de expertklasse, de sportklasse en de tourklasse.

Dit jaar werd was er een route uitgezet waarbij Duitsland, Luxemburg en België en natuurlijk Nederland werden aangedaan. De deelnemers doorkruisten zowel de Eifel als de Ardennen.

Het rallyduo Alexander Leurs en Bart den Hartog mocht de 22e editie van de Horneland Rally op hun naam schrijven als winnaars. In de sportklasse won het duo Robert Westland en Michel Bout en in de toerklasse won het duo Niels Jongste en Rik Aalders.

Bekijk een sfeerimpressie van de finishlocatie (door Theo Van de Winkel).