Info- & doemiddag over waterschap

Op zondagmiddag 17 maart vindt er in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man een informatie- en doemiddag plaats voor het hele gezin over het waterschap en de Waterschapsverkiezingen.

Op 20 maart zijn zowel de Provinciale Statenverkiezingen als de Waterschapsverkiezingen. Ondanks dat het waterschap de oudste democratische bestuursvorm in Nederland is, weten maar weinig mensen wat het waterschap is en doet. En welke invloed je als kiezer hebt op het waterschap?

Tijdens de info- en doemiddag is voor jong en oud van alles te doen en te ontdekken. Peter van Duijnhoven, gebiedsbeheerder van het Waterschap Limburg is van 13.00 tot 16.00 uur aanwezig om te vertellen en te laten zien wat het waterschap is en doet. Voor de kinderen doet hij dat aan de hand van een opgezette bever. Ook kan de jeugd mee-doen met een digitale quiz.

Bij de water- en stroomtafel ervaren de kinderen zelf wat water en dijken met de loop van de rivier en het landschap doen. In de bezoekersruimte draait een powerpoint presentatie en er staat een informatiekraam van het Waterschap Limburg met folders en ander promotiemateriaal.

Met het invullen van de vragen op de stemwijzer waterschaplimburg.mijnstem.nl kun je ook thuis eenvoudig achterhalen welke partijen het meeste overeenkomen met jouw standpunten. Weet je nog niet op welke partij je gaat stemmen op 20 maart? Kom naar het NMC en ontdek het nut van het water-schap en dat er echt iets te kiezen valt.

De informatie- en doemiddag is op zondag 17 maart van 13.00 tot 16.00 uur in het Na-tuur- en Milieucentrum De IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4 in Weert.