Koeiendans in Maarheeze op 7 april

Maarheeze – Op zondag 7 april organiseert IJs & Zuivelboerderij Maarheeze voor de 3e keer de koeiendans.

Op deze dag gaan de koeien na een winterperiode opstal de wei in. Toeschouwers kunnen dan met eigen ogen ervaren hoe enthousiast ze de wei inrennen bij het verlaten van de stal. Het levert een mooi schouwspel op waarbij het lijkt alsof de koeien ‘dansen’.

Tevens zal het agrarisch bedrijf toegankelijk zijn voor publiek. Je kan zien hoe de koeien gemolken worden met robots, gevoerd met een robot en hoe ruim ze liggen in de stal op een heerlijk zacht bedje van stro. Dit stro geeft in het voorjaar weer voeding voor het gras en de insecten en vogels. Heel duurzaam dus.

Voor jong en oud

Verder is er voor de kinderen van alles te beleven zoals: schminken, suikerspin, stro kasteel, dier knuffelen, stormbaan, springkussen, paardrijden etc. Voor de ouders die een rondje over de streekmarkt kunnen maken en daarna op het terras plaats te nemen waar ze naar hun spelende kinderen kunnen kijken en natuurlijk de ambachtelijke boerderij-ijs kunnen nuttigen.

Deze dag duurt van 12:00 uur tot 17:00 uur en om 14:00 uur gaan de koeien hun dansje vertonen. Je vindt de aan de Ulkendonken 4 in Maarheeze. De entree voor kinderen bedraagt 1 euro, voor volwassenen 2 euro.