Tognix grote winnaar van Wieërter Kwis

(Foto’s) Zondag 24 maart was de prijsuitreiking van de Wieërter Kwis. De week daarvoor, op 16 maart, streden maar liefst 100 reguliere teams en 16 hoofdsponsorteams voor hun eigen lokale goede doel.

Uiteindelijk kwam team Tognix als grote winnaar uit de bus. Daarmee verdient het team € 2.750,- voor ‘Stichting Voedselbank Weert’.

Het was de derde editie van de Wieërter Kwis. Heel Weert stond weer op zijn kop en er werd ruim € 19.000,- aan prijzengeld uitgereikt en daarmee was ook de derde editie een groot succes. Naast de deelnemers aan een team, zo’n 2.000 – 2.500 deelnemers, werden de ‘thuisblijvers’ op grote schaal als hulplijnen ingezet, waardoor een groot deel van Weert op 16 maart in de ban was van de Wieërter Kwis.

Buitenopdrachten

Naast de vele puzzel-, denk- en weetopdrachten die de teams vanuit hun thuishonk konden oplossen waren er ook diverse opdrachten waarvoor de deelnemers op pad moesten. Zo stapte rond 21 uur van elk team één deelnemer in een grote bus terwijl een ander teamlid in een afgesloten ruimte in Keenterhart moest wachten. Deze kreeg een plattegrond zonder straatnamen met de opdracht om de route die de bus ging rijden in te tekenen. Daarbij mochten ze telefonisch contact hebben met hun teamgenoot. Opperste concentratie heerste er, niet alleen om de juiste route in te kunnen tekenen, maar ook om zo weinig mogelijk prijs te geven aan de aanwezige concurrentie.

Eerder die avond was er een verrassingsoptreden in het Munttheater, verzorgd door de organisatie van de Wieërter Kwis. Doel van het optreden: chaos creëren en dat was goed gelukt. Clowns dansten, jongleerden en stepten over het podium, terwijl een goochelaar de mooiste trucs deed, er een film op de achtergrond meedraaide en een duo een feestnummer ten gehore bracht. De teams konden punten verdienen door na de voorstelling acht vragen over het optreden te beantwoorden.

Overige prijzen

Naast de hoofdprijs van € 2.750,- waren er ook geldprijzen voor de teams op de tweede tot en met tiende plaats:
– 2e prijs € 2.500,- – Wieërtermix voor Dierenambulance Weert
– 3e prijs € 2.250,- – Dampende laptops voor dokter Joe-Hoe
– 4e prijs € 2.000,- – Hasses Merante voor Repair Café
– 5e prijs € 1.750,- – Waerse Moele voor Explorers Scouting Keent Moesel
– 6e prijs € 1.500,– Expeditie Ruud voor Dierenasiel de Beestenboel
– 7e prijs € 1.250,- – Faliekant Plezant voor VV duo Gepaerskuuëteldj & De Jênsers
– 8e prijs € 1.000,- – COHORS DOLOR voor Stichting Ontspanwater
– 9e prijs € 750,- – Hoeberechts Advocaten voor Stichting Dagopvang Weert
– 10e prijs € 500,- – Spicy Chicken Wings voor Stichting Leergeld Weert

De teams geëindigd op plaats 11 tot en met 20 wonnen elk € 250,- voor hun goede doel en twee teams gingen er met de originaliteitsprijs van € 200, – vandoor. Mede dankzij de vele sponsors, in geld en in natura, en de kleine begroting waarmee de organisatie werkt (< 5 % van het prijzengeld), kan er meer dan € 19.000,- aan lokale goede doelen uitgereikt worden. De hele uitslag is hier te bekijken: https://www.wieerterkwis.nl/nieuws/17/De+einduitslag/.