Maandag staking in openbaar vervoer

Mocht je morgenvroeg met de bus of trein willen gaan reizen, houd dan rekening met flinke vertragingen. De vakbonden van het NS-personeel en Arriva-chauffeurs hebben aangekondigd te gaan staken. Ook in Weert zullen de gevolgen merkbaar zijn.

Nederlandse Spoorwegen

NS-medewerkers staken op maandag 18 maart voor een goed pensioen voor iedereen in Nederland. De staking is onderdeel van de grote landelijke pensioenactie op die dag.

De vakbonden FNV, CNV en VVMC doen alle drie mee. Vanuit een groot aantal steden (o.a. Eindhoven en Maastricht) vertrekken de eerste treinen pas vanaf 07.06 uur. NS-medewerkers willen een pensioen vanaf 66 jaar, daarom duurt de symbolische staking 66 minuten. Effectief betekent dat vanaf aanvang dienstregeling.

Volgens de NS zal de staking leiden tot grote hinder voor treinreizigers. Het valt niet te voorspellen hoe groot de overlast voor het treinverkeer daadwerkelijk wordt, maar ze verwachten dat ook de rest van de dag de gevolgen merkbaar zijn. De NS houdt reizigers op de hoogte via de site ns.nl en de NS-app. Plan jou reis kort voor vertrek.

Arriva

Ook bij de busmaatschappij van Weert, Arriva, is er een werkonderbreking in aangekondigd voor een beter pensioen. Deze actie is naar aanleiding van het uitblijven van een pensioenakkoord en gericht tegen het kabinet. Het is dus geen actie die gericht is tegen de werkgevers.

De werkonderbreking vindt plaats in de ochtendspits tot 07.06 uur. De acties zijn met name gericht op het openbaar vervoer in Limburg. Arriva kan niet aangeven hoeveel collega’s daadwerkelijk gaan staken. Dat is pas maandagochtend bekend. Houd er rekening mee dat jouw bus en trein in Limburg niet rijdt. Arriva adviseert je alternatief vervoer te zoeken.