Man in rolstoel uit sloot gered

Nederweert – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn donderdag omstreeks 14.40 uur gealarmeerd voor een persoon te water op de Lage Kuilen in Nederweert.

Ter plaatse was een man in een elektrische rolstoel in een sloot terecht gekomen. De man was in de berm terecht gekomen en vervolgens was de rolstoel gaan slippen waarna de man in de sloot kwam. Het slachtoffer werd opgemerkt door buurtbewoners die reageerden op hulpgeroep.

Met het materieel van de brandweer en de spierkracht van de hulpverlener wisten ze de man uit de sloot te halen. De man was geschrokken maar verder ongedeerd gebleven. Nadat de brandweerlieden zijn voetsteunen met tie-wraps hadden vastgemaakt kon de man op eigen gelegenheid verder. De ambulancedienst heeft de zorginstelling waar de man woont in kennis gesteld.

Volgens voorbijgangers was de man vorige week ook al in dezelfde sloot beland. Toen wisten buurtbewoners hem te helpen.

Video via Youtube

https://youtu.be/EXEnMJo5NxY