Nieuw KEC bijna klaar voor gebruik

Algemeen Economie Uitgelicht Weert Reageer 3 min. leestijd

Het nieuwe KEC (Kennis en Expertise Centrum) aan de Beatrixlaan in Weert is bijna klaar voor gebruik. Momenteel worden de punten op de i gezet en de verhuisdozen uitgepakt in het gloednieuwe schoolgebouw.

In november 2017 gingen de eerste palen de grond in. Aannemer Mertens Bouw uit Weert werkte vervolgens hard om aan het nieuwe karakteristieke schoolgebouw. Het gebouw werd in december 2018 opgeleverd waarna er kon worden gestart met o.a. de inrichting en aanleg van de ICT-faciliteiten.

Voor wie?

In het Kennis- en Expertise Centrum zullen onderwijs en de behandeling van kinderen met een speciale zorgvraag geïntegreerd worden. Het KEC zal worden „bewoond” door vier partijen; MeerderWeert (SBO ’t Palet), Aloysiusstichting Stichting voor Onderwijs en Jeugdzorg (de Widdonckschool), de Wijnberg en de Mutsaersstichting. Zij streven in dit KEC, samen met de gemeente Weert, naar een gezamenlijke huisvesting voor hun onderwijs- en zorgaanbod.

In het gebouw

Globaal bestaat het KEC uit verschillende clusters waaronder een centraal deel met aula en hoofdentree. Er zijn 5 Domeinen ingericht als primaire leeromgeving van de kinderen onderverdeeld naar leeftijd. Daarnaast heeft het pand ook praktijklokalen, ruimtes voor externe contacten, personeel en ondersteuningsruimtes. Verder heeft het pand een sportcluster met twee te combineren gymzalen, tribune en kleedruimtes ter vervanging van sporthal Moesel. Ook andere organisaties zullen dus gebruik gaan maken van het sportcluster.

Financiering

Voor de nieuwbouw werd al in 2015 een kleine 11 miljoen euro gereserveerd. De plannen kwamen echter even in de ijskast te staan toen bleek dat de onderwijspartijen moeite hadden om de toegezegde bijdrage van 1,3 miljoen in te brengen. De gemeente Weert startte vervolgens een juridische procedure, maar uiteindelijk kwamen de betrokken partijen er toch aan uit.

Verhuizing

Het pand wordt ingericht, de parkeerplaatsen en de eerste groenvoorzieningen zijn aangelegd en de leerlingen en medewerkers staan te popelen om hun intrek te nemen in het nieuwe schoolgebouw. De eerste medewerkers zullen komende donderdag al hun intrek nemen in het nieuwe gebouw. De dagen daarna zullen de leerlingen van de verschillende onderwijsinstellingen verhuizen.

Vorderingen bouw

Benieuwd hoe de bouw is verlopen? Aannemer Mertens Bouw heeft een speciale projectpagina met een reeks foto’s over de bouwontwikkeling: https://www.mertens-weert.nl/project/kec-weert/.

[nggallery id=’7620′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie