Een week geleden deed de politie een uitgebreide getuigenoproep in het onderzoek naar het overlijden van een 22-jarige jongen welke 3 februari te water kwam in het kanaal aan de Oude Suffolkweg. Daarop meldden zich zo’n 20 getuigen. De politie is dankbaar dat de oproep voor getuigen massaal gedeeld en beantwoord is.

De verklaringen van getuigen die zich naar aanleiding van de laatste oproep gemeld hebben, bevestigen dat er geen aanwijzingen zijn die duiden op een misdrijf. Alle onderzoekssporen zijn onderzocht en versterken het beeld dat er 3 februari sprake is geweest van een noodlottig ongeval.

Daarmee komt de politie in een afrondende fase van het onderzoek terecht. De familie van de 22-jarige jongen is hierover in kennis gesteld. Uit piëteit voor de familie zal de politie geen verdere mededelingen doen in deze zaak.

4 REACTIES

  1. Is het geen idee om die “Wat is jouw gevoel hierbij?” knop uit te schakelen bij dit soort berichten? Altijd pijnlijk om te zien wat voor responses sommigen durven te geven.

  2. Mijn oprechte deelneming aan degene die deze jongeman liefhadden of hierdoor een dierbare hebben verloren echt dat meen ik, Schrijf dit ook niet om u te kwetsen.

    Het kanaal Nederweert en Weert kent nu sinds de aanleg van de damwandprofielen 5 menselijke doden de man van de bestelbus niet meegeteld en meer dan 20 dierendoden, reeën, konijnen, katten, honden en wildzwijnen, zelfs egels. Gelukkig ook 3 reddingen van mensen en diverse dieren omdat ze het geluk hebben gehad om gehoord of gezien te zijn.
    Maar niemand van bestuurlijk Weert of Nederweert of RWS komt zover om hekwerk langs het kanaal des doods te zetten het kanaal waar je nu sinds de aanleg van de damwandprofielen bijna nergens op eigen kracht eruit kunt komen, dat houd in dat 8 maanden per jaar een val in het kanaal de dood binnen 10 minuten betekent. Als het kalf verdronken is dan dempt men de put, daar hebben de bestuurders hier nog nooit van gehoord. De Werthaboulevard gaat nu bebouwd worden ook voor gezinnen met kinderen er is totaal geen afscheiding tussen kanaal en bebouwing, ik hoop dat de politiek eerder wakker wordt dan pas bij de volgende verdrinkingen want als er niks veranderd gaan er nog velen komen mens en dier. Nogmaals mocht u een dierbare hierdoor verloren zijn mijn oprechte deelneming en u alle kracht toegewenst om dit verlies te kunnen dragen, sorry dat ik het hier zo hard heb neergeschreven vanuit mijn hart.

Comments are closed.