Nederweert – Zaterdag 30 maart opent Waterscouting Nederweert van 10.00 tot 15.00 uur haar poorten om het grote publiek mee te laten spelen met hun wekelijkse, spetterende avonturen.

Deze open dag is iedereen van jong tot oud welkom op ‘de Thuishaven’ van de watertak van Scouting Nederweert op Steer 3a aan de Zuid-Willemsvaart. Deze gezellige dag is bedoeld om enthousiastelingen en waterratten kennis te laten maken met de supertoffe waterkant van Scouting. De groep bestaat (van jong naar oud) uit dolfijnen, waterscouts, waterexplorers en loodsen.

Om de bezoekers te laten proeven van het leven van een waterscoutinglid zullen op en om het water diverse activiteiten worden uitgezet. Daarnaast zal iedereen gedurende de dag de kans krijgen om een kijkje te nemen in de haven waar een aantal kano’s, net geverfde lelievletten en een echt zeiljacht liggen te pronken. De ‘target’ van de dag is om met je team zoveel mogelijk spullen voor je boot te verzamelen door middel van het winnen van spellen.

In de ochtend bijten de bevers, welpen en dolfijnen (4 t/m 11 jaar) de spits af met een knopenwedstrijd, een slalom in de haven, verschillende puzzels en nog veel meer. ‘s Middags zijn de (water)scouts en (water)explorers (11 t/m 17 jaar) aan de beurt. Deze teams zullen het tegen elkaar opnemen tijdens een aantal uitdagingen. Er wordt onder andere een wrikwedstrijd (wrikken is een manier van roeien met één riem) en een roeiwedstrijd georganiseerd. Mocht je zin hebben in een wedstrijdje katapult schieten, dan kan dat na het maken van je eigen katapult. Na zowel de ochtend- als de middagspellen gaan we over op een ‘show your boat ronde’ en wordt er een prijs uitgereikt.

Lijkt dit je harstikke leuk? Kom dan zeker even koekeloeren of nog beter: meedoen! Wie weet ben je er aan het aan einde van de dag dan wel voor in om een keertje terug te komen. Klinkt goed toch? Ze zien je graag!