Minister Bruins op bezoek bij Brevendia

(Foto’s) Zaterdagochtend bracht minister Bruno Bruins een bezoek aan Brevendia in Stramproy.

Er werd een korte presentatie gegeven door voorzitter van Brevendia Fer Kurvers over het welzijn, de middelen en kosten die het verenigingsleven heeft. Ook werd een toelichting gegeven op de verschillende samenwerkingen die opgezocht worden om de samenlevingen betrokken te houden bij verenigingen.

Aansluitend aan de presentatie konden de aanwezigen vragen stellen aan de minister. De minister gaf daarop telkens een uitgebreid antwoord. Ook werd er gevraagd om nog een keer terug te komen om een training van de jeugd bij te wonen. Aanvullend stelde wethouder Paul Sterk voor om dit gelijk te combineren met een bezoek aan de directie van het ziekenhuis in Weert om aandacht te schenken aan kleinere ziekenhuizen. Dit verzoek werd zeker niet afgewezen en zal later nog een later moment plaatsvinden.

Na het formele deel ging het gezelschap nog even op de sportvelden kijken naar de jeugd die daar aan het voetballen waren. Er werd nog een handtekening op een bal gezet voor de vereniging en in het bijzijn van de minister werd het nieuwe contract van de nieuwe hoofdtrainer Roel Schreurs getekend in de bestuurskamer van Brevendia.