(Foto’s/video) Maandagochtend werd niet alleen op het spoor gestaakt, maar ook op de weg. De hulpdiensten reden in colonne naar Den Haag om daar actie te gaan voeren.

Tijdens hun rit naar Den Haag reden ze vanuit Maastricht met 66 kilometer per uur over de snelweg A2. De 66 kilometer per uur is een link met de pensioenleeftijd van 66 jaar die de hulpdiensten nastreven. De colonne kwam ook op de A2 bij Weert en Maarheeze voorbij. Hier reden de politie en douane in mee. Elders in Nederland sloten ook ambulances aan.

Eenmaal aangekomen bij Maarheeze werd er even geparkeerd bij tankstation Groote Bleek. Actie voeren had hier geen effect omdat men vast kwam te staan in de dagelijkse file richting Eindhoven. Daar ging het verkeer wat langzamer dan 66 km/u.

Protestactie

De politiebonden voeren vandaag de hele dag actie voor het behoud van een sociaal pensioenstelsel. Vanochtend zijn ze begonnen met een Zwaan-kleef-aan-actie op de snelwegen (met 66 km per uur richting Den Haag) en later vandaag volgt een massale ‘pensioencursus’ op het Malieveld en tot slot een protestmars door het politieke hart van Nederland.

Video via Youtube

https://youtu.be/5CmsfDRbHLU