(Foto’s/video) Maandagochtend werd niet alleen op het spoor gestaakt, maar ook op de weg. De hulpdiensten reden in colonne naar Den Haag om daar actie te gaan voeren.

Tijdens hun rit naar Den Haag reden ze vanuit Maastricht met 66 kilometer per uur over de snelweg A2. De 66 kilometer per uur is een link met de pensioenleeftijd van 66 jaar die de hulpdiensten nastreven. De colonne kwam ook op de A2 bij Weert en Maarheeze voorbij. Hier reden de politie en douane in mee. Elders in Nederland sloten ook ambulances aan.

Eenmaal aangekomen bij Maarheeze werd er even geparkeerd bij tankstation Groote Bleek. Actie voeren had hier geen effect omdat men vast kwam te staan in de dagelijkse file richting Eindhoven. Daar ging het verkeer wat langzamer dan 66 km/u.

Protestactie

De politiebonden voeren vandaag de hele dag actie voor het behoud van een sociaal pensioenstelsel. Vanochtend zijn ze begonnen met een Zwaan-kleef-aan-actie op de snelwegen (met 66 km per uur richting Den Haag) en later vandaag volgt een massale ‘pensioencursus’ op het Malieveld en tot slot een protestmars door het politieke hart van Nederland.

Video via Youtube

https://youtu.be/5CmsfDRbHLU

7 REACTIES

 1. Als je actie voert
  moet je bedenken wie je wil bereiken en wat daar voor nodig is. Als je mensen
  op weg naar nu werk, dus nog niet met pensioen, gaat irriteren met deze actie
  bereik je niets. De mensen in je file willen ook wel met 55 met pensioen. Wat ze
  niet eerlijk zullen vinden is dat die dounier eerder met pensioen zou mogen dan
  zij.

  Blokkeer dan het
  binnenhof, pak alle medewerkers van de pensioenfondsen op, of ga hun gangen na,
  ga publieksvriendelijk acties voeren, gratis treinen, ect.

 2. Er zijn wel meer doelgroepen waar dit voor geld. Met 66 jaar heb je lang genoeg gewerkt.
  En ze mogen ook wel eens kijken naar dienstjaren iemand die 20 is en begint te werken of iemand die 30 is en dan pas begint te werken. Iemand die 40 jaar heeft gewerkt mag van mij gerust met pensioen die heeft zich zat bewezen.

 3. Ik vind het een lastige kwestie. Dat men staakt kan ik best begrijpen, maar waarom moeten de burgers, die met hetzelfde probleem kampen daarvoor gehinderd worden. Houd het dan bij publieksvriendelijke acties waarvan ze in Den Haag toch last van hebben. Ik vrees namelijk dat bij dit soort acties de sympathie voor de politie daalt en dat moet je niet hebben. Het gevolg is meer agressie tegen de politie. Dat wil je toch allemaal niet. Ik zou dat heel erg jammer vinden terwijl de hulpdiensten er zijn om mensen te helpen.

 4. Dit is toch hetzelfde als met de blokkeerfriezen. Maar worden er nu ook agenten vervolgd en moeten ze hun DNA afstaan?

 5. Gratis openbaar vervoer door personeel/werknemers, bv bij stakingen, is in Nederland door de rechter verboden en dat gerechtelijk verbod is door de Nederlandse regering overgenomen en een wettelijk verbod van gemaakt.
  Al de gemaakte kosten voor werkgevers zoals verbruikte brandstof, gemiste inkomens, schadeclaims, etc, kunnen op de werknemers verhaald worden.

 6. “Eenmaal aangekomen bij Maarheeze werd er even geparkeerd bij tankstation Groote Bleek. Actie voeren had hier geen effect omdat men vast kwam te staan in de dagelijkse file richting Eindhoven. Daar ging het verkeer wat langzamer dan 66 km/u.”

  Heerlijk stukje tekst 😝pure poëzie 😁😁

Comments are closed.