Programma Fieëst oppe Mêrrentj

Uitgaan Vastelaovendj 14 reacties 2 min. leestijd
Foto door: Theo Van de Winkel

V.V. De Rogstaekers pakt dit jaar samen de horecaondernemers De SooS, De Gruijter, d’Oude Markt en De Weerter Bazaar groots uit met het vierdaagse Fieëst oppe Mêrrentj. In het overdekte feestpaviljoen op de Markt is het vier dagen achter elkaar feest en kan de vastelaovendjvierder zijn hart ophalen met tal van Weerter en Limburgse artiesten.

Zaterdag 2 maart

Afgelopen avond is de vastelaovendj traditiegetrouw ingezegend tijdens de dialectmis in de dekenale St. Martinuskerk. Om 20:30 uur start het programma met twee live-bands op de Markt. Om 20:30 uur start De Bènt en om 22:00 uur is het de beurt aan Plat Wieërs.

Zondag 3 maart

Vanaf 13:30 uur trekt de Groeëte Rogstaekersoptocht over de Singels. Aansluitend is het weer feest op de Markt. Om 15:00 uur start een DJ en vanaf 16:00 uur vinden er optredens plaats van o.a. Christel & Quinn, La Bamba, De Toddezèk, Big Benny, Moerepetazie en Angelina. Vanaf 20:00 uur wordt het artiestenprogramma afgewisseld met de prijsuitreiking van de optocht, met als hoogtepunt de bekendmaking van de winnaar van de Gouwe Rog.

Maandag 4 maart

Om 14:00 uur start de Wichteroptocht in de Stationsstraat. De ontbinding vindt plaats op de Markt waar aansluitend de hosmiddag plaatsvindt met o.a. een DJ en optredens van Nick van Ham en de Huppelpupkes. Vanaf 15:45 uur vindt de prijsuitreiking van de optocht plaats.

Dinsdag 5 maart

Op dinsdag is het traditiegetrouw de beurt aan het Lindeboom Fieëst oppe Mêrrentj. Vanaf 15:00 uur staat er een grote Limburgse artiestenparade op het podium. Er vinden optredens plaats van o.a. Don Kiesjot, De Geliënde, Sjpringlaevend, Mark & Wilhelmien, Kartoesj, Bjorn & Mieke, Moerepetazie en een groot aantal Weerter Blaaskapellen.

Vanaf 19:30 uur vindt de abdicatie van Stadspreens Frank II en Jeugdpreens Stan I plaats. Daarna is het nog enkele uurtjes gezellig in de cafés en komt er langzaam maar zeker een eind aan de vastelaovendj van 2019.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
14 reacties