Foto door: Theo Van de Winkel

V.V. De Rogstaekers pakt dit jaar samen de horecaondernemers De SooS, De Gruijter, d’Oude Markt en De Weerter Bazaar groots uit met het vierdaagse Fieëst oppe Mêrrentj. In het overdekte feestpaviljoen op de Markt is het vier dagen achter elkaar feest en kan de vastelaovendjvierder zijn hart ophalen met tal van Weerter en Limburgse artiesten.

Zaterdag 2 maart

Afgelopen avond is de vastelaovendj traditiegetrouw ingezegend tijdens de dialectmis in de dekenale St. Martinuskerk. Om 20:30 uur start het programma met twee live-bands op de Markt. Om 20:30 uur start De Bènt en om 22:00 uur is het de beurt aan Plat Wieërs.

Zondag 3 maart

Vanaf 13:30 uur trekt de Groeëte Rogstaekersoptocht over de Singels. Aansluitend is het weer feest op de Markt. Om 15:00 uur start een DJ en vanaf 16:00 uur vinden er optredens plaats van o.a. Christel & Quinn, La Bamba, De Toddezèk, Big Benny, Moerepetazie en Angelina. Vanaf 20:00 uur wordt het artiestenprogramma afgewisseld met de prijsuitreiking van de optocht, met als hoogtepunt de bekendmaking van de winnaar van de Gouwe Rog.

Maandag 4 maart

Om 14:00 uur start de Wichteroptocht in de Stationsstraat. De ontbinding vindt plaats op de Markt waar aansluitend de hosmiddag plaatsvindt met o.a. een DJ en optredens van Nick van Ham en de Huppelpupkes. Vanaf 15:45 uur vindt de prijsuitreiking van de optocht plaats.

Dinsdag 5 maart

Op dinsdag is het traditiegetrouw de beurt aan het Lindeboom Fieëst oppe Mêrrentj. Vanaf 15:00 uur staat er een grote Limburgse artiestenparade op het podium. Er vinden optredens plaats van o.a. Don Kiesjot, De Geliënde, Sjpringlaevend, Mark & Wilhelmien, Kartoesj, Bjorn & Mieke, Moerepetazie en een groot aantal Weerter Blaaskapellen.

Vanaf 19:30 uur vindt de abdicatie van Stadspreens Frank II en Jeugdpreens Stan I plaats. Daarna is het nog enkele uurtjes gezellig in de cafés en komt er langzaam maar zeker een eind aan de vastelaovendj van 2019.

15 REACTIES

 1. Laat me niet lachen, rogstaekers en horeca pakt uit…, dit moet zijn, het is hun in de handen gegeven omdat ons Joske 5 weken voor carnaval Wieert Alaaif geen vergunning gaf omdat er blijkbaar nog iets niet opgehelderd was over Bantopa en omdat er nog andere zaken niet duidelijk waren. JOSKE, dan moet je je zaken afhandelen en niet de kaasboer gaan uithangen !

 2. Jan, als je het hebt gevolgd dan was er oppe merrentj op zaterdag geen programna en op zondag alleen prijsuitreiking. De rest is dan hopelijk wel duidelijk!

 3. Wat is er duidelijk? Dat jij suggereert dat het allemaal doorgestoken kaart is, en dat dit allemaal de schuld is van de burgemeester.
  Maar als je nu eens uitzoekt wat de functie is van een burgemeester dan begrijp jij misschien hoe en wat.
  Ik zal een ding over de functie van een burgemeester verklappen orde en veiligheid.
  Als jij het nog niet begrijpt, doe dan geen moeite om op mij terug te reageren

 4. Jan, orde en veiligheid is bij Wieert Alaaif nooit aan de orde geweest, als je goed had gelezen ging het om afhandelingen v Bantopa waar subsidie is verstrekt.

 5. Ga je gewoon smincken!! En drink een paar biertjes over 4 dagen is het k.t carnaval weer over!!.
  Kan je dan weer normaal functioneren

 6. Je hebt gelijk! Corrupte zooi met nelissen en consorten ..
  Waarom geen onderzoek naar de belangenverstrengeling?

 7. Ik was niet duidelijk genoeg ik zal met de woorden van wootism afsluiten.
  Ach man, zever niet zo en ga plezier maken…. zuurpruim

 8. Wat er duidelijk is? Dat alles gedaan wordt in het belang van nelissen en consorten. Dat gebeurde in 2014 ookal. Toen met het verplaatsen van de nacht van johnie hoes naar het bassin. Zogenaamd vanwege de veiligheid …… naast het kanaal….
  Alles om de nieuwe markt maar niet te gebruiken waar het voor bedoeld is, evenementenplein.
  Ze moeten zich kapot schamen daar in dat dorp. Daar hoef ik geen lid te worden van een politieke partij. Kijk naar de kermis: elke horeca-ondernemer moet inschikken met zijn terrassen en krijgt een attractie voor de deur, behalve nelissen….

Comments are closed.