(Foto’s) Nadat eerder het rioolstelsel, de rotonde en wegen aan de Maaseikerweg / Onzelievevrouwestraat zijn vervangen is het nu tijd voor de volgende en laatste fase.

Tijdens de werkzaamheden aan de infrastructuur is in de zogenoemde ‘groene driehoek’ tussen de Onzelievevrouwestraat / Maaseikerweg / Sint Mathiasstraat een wadi gerealiseerd. Deze wadi zorgt voor extra opvangcapaciteit van hemelwater bij extreme neerslag. Echter zal het terrein een groot deel van het jaar droog staan en dat leent zich uitstekend om het te gebruiken als ontmoetings- en speellocatie.

Aanleg speeltuin

Deze week is een aannemer gestart met de inrichting van het terrein. Op het terrein komen o.a. speeltoestellen, zitbankjes en een insectenhotel. De materialen hebben een natuurlijk karakter met als insteek Natuurlijk Spelen. Zo is woensdag een klimboom neergelegd en zijn de eerste ‘Indianen-hutjes’ geplaatst.

De komende twee weken wordt de ‘groene driehoek’ verder ingericht als park zodat de kinderen en hun familieleden en vrienden komende zomer er goed kunnen vertoeven.

5 REACTIES

  1. Leuk idee, maar ik ben wel benieuwd of het er echt droog genoeg is om (zonder regenlaarzen) te kunnen spelen. De ervaring leert dat water in de Graswinkel en omstreken maar langzaam wegloopt.

  2. Erg leuk. Ik zou graag zien dat in het park aan de Maaslandlaan ook iets van een speeltuin wordt gerealiseerd. Het grasveld wordt nu nooit gebruikt en dat is zonde. Het kleine speeltuintje op de hoek van de Baroniestraat is erg donker en somber en wordt derhalve nauwelijks gebruikt.

    Ik ben dus erg positief over de inrichting van deze nieuwe speeltuin maar hoop dat er iemand meeleest 😉

Comments are closed.