Herinrichting Hegstraat van start

(Foto’s) Woensdag is een begin gemaakt met de herinrichting van een gedeelte van de Hegstraat. Het gaat om het deel tussen de McDonald’s en Cwartier.

De bewaakte fietsenstalling wordt geüpdatet en ‘groen’ aangekleed. Zo wordt er meer groen aangelegd en de bestaande plantvakken worden opgewaardeerd. Ook worden er leibomen geplant in het gebied, zo meldt de gemeente Weert.

De autoparkeervakken aan de Hegstraat gaan weg. Hier komen extra groenstroken. De parkeerplaatsen aan de achterzijde van de appartementen worden ingericht als invalideparkeerplaats en laad- en losplaats.

Tijdens de werkzaamheden is een deel van de fietsenstalling afgesloten. Er wordt wél een tijdelijke fietsenstalling ingericht in de Hegstraat. De werkzaamheden duren zes weken en zijn rond Pasen klaar.