(Foto’s) Woensdag is een begin gemaakt met de herinrichting van een gedeelte van de Hegstraat. Het gaat om het deel tussen de McDonald’s en Cwartier.

De bewaakte fietsenstalling wordt geüpdatet en ‘groen’ aangekleed. Zo wordt er meer groen aangelegd en de bestaande plantvakken worden opgewaardeerd. Ook worden er leibomen geplant in het gebied, zo meldt de gemeente Weert.

De autoparkeervakken aan de Hegstraat gaan weg. Hier komen extra groenstroken. De parkeerplaatsen aan de achterzijde van de appartementen worden ingericht als invalideparkeerplaats en laad- en losplaats.

Tijdens de werkzaamheden is een deel van de fietsenstalling afgesloten. Er wordt wél een tijdelijke fietsenstalling ingericht in de Hegstraat. De werkzaamheden duren zes weken en zijn rond Pasen klaar.

11 REACTIES

 1. Wat zouden de mensen die naar Weert komen het liefst hebben, parkeerplatsen of groen? Gezien de regelmatige klachten m.b.t. te weinig (betaalbare?) parkeerplaatsen lijkt mij het antwoord niet zo moeilijk. Maar ja, ze mogen weer geld van de burgers uitgeven.

 2. Wat zouden de mensen die naar Weert komen het liefst hebben, parkeerplatsen of groen? Gezien de regelmatige klachten m.b.t. te weinig (betaalbare?) parkeerplaatsen lijkt mij het antwoord niet zo moeilijk. Maar ja, ze mogen weer geld van de burgers uitgeven.

 3. Wat is de laatste keer dat je in Weert geen parkeerplaats kon vinden (buiten een evenement)?
  De 4 parkeerplaatsen aan de Hegstraat waren nu niet echt noodzakelijk en slecht onderhouden. Je kon er niet parkeren door de scheve tegels.
  Upgrade is prima.

 4. Die waren niet noodzakelijk,omdat bij de apotheek gratis parkeren is en als je daar moest zijn kon je de auto niet parkeren omdat aso,’s dat doen.

 5. @Wikuso
  Ik ben blij dat u geen inspraak hebt in dit soort keuzes van de gemeente.
  Dan was Weert één groot parkeerdek geworden….

  In ben in ieder geval blij dat er, danwel niet bewust, ook een deel van uw centjes zit in deze mooie groenstroken 🙂

 6. Yep, daar kunnen ze mooi de centen van de hondenbelasting instoppen die ik ieder jaar netjes betaal zonder er ook maar iets voor de hond voor terug te krijgen. En als ze dan het fatsoen hadden om het groen in de buitenwijken net zo netjes bij te houden als dat in de binnenstad dan hadden waarschijnlijk ook meer mensen niet zo’n moeite met de verhoging van de belastingen die ze ieder jaar weer op mogen (moeten) zien te brengen.

 7. Betaalbare parkeerplaatsen zijn geen trigger. Als ik een dagje naar het outlet in Roermond ga doe ik dat niet omdat het parkeren daar goedkoop is maar omdat er heel veel winkels liggen die ik leuk vind en het leuk is om dagje te slenteren. Als in Weert het parkeren gratis is wordt het nog niet drukker in de stad. Diverse steden hebben dit geprobeerd en de uitkomst is steevast hetzelfde. Het winkelaanbod moet verbeteren en de lokale bewoner moet weer naar zijn eigen stad willen gaan i.p.v. er over te klagen.

  Ik ben blij met meer groen want dat maakt het aantrekkelijker in de stad. Wellicht niet om te winkelen aangezien aan het winkelaanbod niets veranderd met het planten van bomen maar het maakt het wel aantrekkelijk om door de stad te wandelen en als je er dan toch bent een winkel te bezoeken en een impulsaankoop te doen.

 8. Betaalbare parkeerplaatsen zijn geen trigger. Als ik een dagje naar het outlet in Roermond ga doe ik dat niet omdat het parkeren daar goedkoop is maar omdat er heel veel winkels liggen die ik leuk vind en het leuk is om dagje te slenteren. Als in Weert het parkeren gratis is wordt het nog niet drukker in de stad. Diverse steden hebben dit geprobeerd en de uitkomst is steevast hetzelfde. Het winkelaanbod moet verbeteren en de lokale bewoner moet weer naar zijn eigen stad willen gaan i.p.v. er over te klagen.

  Ik ben blij met meer groen want dat maakt het aantrekkelijker in de stad. Wellicht niet om te winkelen aangezien aan het winkelaanbod niets veranderd met het planten van bomen maar het maakt het wel aantrekkelijk om door de stad te wandelen en als je er dan toch bent een winkel te bezoeken en een impulsaankoop te doen.

Comments are closed.