Update 18.35u – (Foto’s/video) De storm die momenteel over het zuiden van Nederland raast houdt ook flink huis in de regio Weert.

In Altweerterheide, Stramproy en Weert zijn al de nodige bomen omgewaaid. Op de Vloedmolenweg kreeg de brandweer van Stramproy ondersteuning van de collega’s van de post Weert omdat een boom wel heel ongelukkig over de weg bungelde. Met een lier wist men de boom veilig aan de grond te krijgen.

Ook op de Bocholterweg en Maaseikerweg waaiden bomen om. Ook hier moest de brandweer in actie komen. Bij de brandweerkazerne in Weert is een lokaal actiecentrum (LAC) ingericht. Het is een soort meldkamer die alle brandweerwagens in de regio Weert op pad stuurt zonder dat de 112-centrale daarmee belast wordt.

Geen treinverkeer

Vanwege de storm heeft de NS besloten om het treinverkeer in Limburg volledig stil te leggen. Tussen Eindhoven en Weert is de bovenleiding beschadigd geraakt. Het zal dus nog even duren voordat het treinverkeer op gang zal komen.

Andere hinder

Naast omgewaaide bomen is er ook een lantaarnpaal op een auto gewaaid op de Wilhelminasingel. Ook zijn de nodige prullenbakken en spandoeken weggewaaid.

Update 16.22u

Bij de stadsbrug is een groot houten bord omgewaaid en zijn de banieren van de stadsbrug los gewaaid. In de Smeetspassage dreigden houten steigerplanken naar beneden te waaien. De brandweer heeft de omgeving afgezet een de aannemer is ter plaatse om maatregelen te nemen. Op het St. Raphaelpad is een monumentale boom omgewaaid. Hierdoor werd ook een lantaarnpaal beschadigd.

Treinverkeer hervat 18.09u

Het treinverkeer wordt hervat. De treinen rijden weer normaal rond 18:30 uur.

Update 18.35u (laatste)

De brandweer, gemeente en BTL bomendienst zijn de hele middag nog bezig geweest met het verwijderen van takken en bomen. Zo was o.a. bij een woning aan de Louis Regoutstraat een boom bovenop een auto gevallen. De auto raakte flink beschadigd.

De wind is inmiddels minder sterk geworden en daardoor is het ook weer wat rustiger geworden. Dank aan de inzenders voor de beelden.

Video via Youtube

https://youtu.be/Y1DCUUIGI3o