Succesweekend voor HBV St. Hubertus

Algemeen Dorpen Sport Stramproy Reageer 2 min. leestijd

Afgelopen weekend zijn de bondskampioenschappen indoor handboogschieten verschoten. Bij indoor schieten alle schutters op een afstand van 18 meter op een kaartje van 20 centimeter. Het geel op dit kaartje is nog kleiner dan een bierviltje. Het werd een succesvol weekend voor HBV St. Hubertus uit Stramproy.

Schutters konden zich voor de bondskampioenschappen kwalificeren tijdens de rayonkampioenschappen, dit is eigenlijk het Nederlands kampioenschap per klasse. Op de zaterdag werd gestart met de Jald-Jetse Deelstra, hij wist in de Junioren Ere klasse te winnen. De finale schoot Jaldert tegen Damian Vaes. De finale kwam tot 5-5 gelijk waarna een shoot-off volgde, Jaldert schoot een 9 en zijn tegenstander een 10.

Op de zondag werden alle andere klasse geschoten. Maikel Rietjens was dit werkend ook in bloedvorm. Maikel plaatste zich als reserve sporter voor de Kampioenschappen in de 2e klasse Compound. Na de 60 tellende pijlen stond Maikel op een 8e plaats, daarna wist Maikel redelijk eenvoudig door te stromen naar de finale. Maikel wist uiteindelijk ook in een shoot-off het zilver te pakken tegen Anke Gereads uit Hunsel, beide schoten een X-10 alleen zat de pijl van Anke net iets dichterbij het midden.

In de klasse Instinctief hadden ze nog Eric Segers. Eric wist zich als 2de plaatsen na de open ronde. In de halve finale had Eric een klein misstapje maar wist overtuigend het brons te pakken.

Komende week staan nog de bondskampioenschappen Teams op de planning, Stramproy heeft zich als 2e geplaatst in de hoogste klasse op de landelijke lijst.

ūüĒĒ Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

ūüďį Ontvang je de gratis nieuwsbrief al?¬†Schrijf je gratis in.

ūüćē Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie