Verduurzaming Van Horne Hoeve

1 reactie

De gemeente Weert zet in op verduurzaming van de stad. Wethouder Geert Gabriëls, van o.a. duurzaamheid, riep onlangs met een brief Weerter bedrijven op hun gebouw te voorzien van zonnepanelen. Dat is nu financieel aantrekkelijk door een subsidieregeling van het Rijk.

De Van Horne Hoeve heeft gehoor gegeven aan de oproep van de gemeente. Zij hebben meteen de daad bij het woord gevoegd. Nat het dak van de manege was vernieuwd hebben ze 154 zonnepanelen geplaatst. Dankzij deze zonnepanelen is de manege met speeltuin en restaurant geheel zelfvoorzienend wat betreft elektriciteit. Iris van Horne, van Van Horne Hoeve: “Gasten kunnen het bewuste gevoel ervaren dat onze warme gerechten en drankjes bereid worden met directe zonne-energie van onze zonnepanelen”.

Om nog een tandje bij te zetten heeft Van Horne Hoeve ook nog eens de plastic in de ban gedaan.

Lucratieve investering

De wethouder roept in zijn brief ondernemers op om hun dak te benutten om duurzame elektriciteit te produceren. Daarmee verduurzamen ze niet alleen Weert en dragen ze bij aan de landelijke klimaatdoelen, maar met de beschikbare SDE+ regelingen is het ook een lucratieve investering voor bedrijven.

Subsidieregeling

Sinds dinsdag 12 maart is de landelijke subsidieregeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+) weer opengesteld. De Minister van Economische Zaken en Klimaat stelt in de voorjaarsronde € 5 miljard budget beschikbaar. Dankzij deze subsidie kunnen bedrijven, net als particulieren, de investering voor zonnepanelen terugverdienen binnen tien jaar, terwijl die panelen zeker twintig jaar meegaan.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie