Bouw tweede rijhal Manege de Kraal

Nederweert – (Foto’s) Afgelopen week is begonnen met de bouw van de tweede rijhal bij manege de Kraal in Nederweert.

In december hebben de voorbereidingen plaatsgevonden voor de bouw van de tweede rijhal. De firma Huismans is nu bezig met het monteren van de staalconstructie en houten balken voor het dak. Het dak van de bestaande rijhal is in december al vervangen. Op de daken van de twee rijhallen komen congeveer 1800 zonnepanelen te liggen. De verlichting in de manege bestaat uit LED-verlichting.

Door de zonnepanelen en LED-verlichting draagt Manege de Kraal ook zijn steentje bij aan duurzaamheid en het milieu. Hierin is Manege de Kraal een van de eerste maneges in de regio. Met de tweede rijhal bieden ze hun leden de gelegenheid voor meer vrij rijden in de avonduren, maar willen ez ook ruiters/stallen uit de regio gelegenheid geven om bij manege de Kraal te komen trainen.

Daarnaast is de manege en het terrein rondom de manege uitermate geschikt voor het organiseren van evenementen. Zo organiseren ze al vele jaren het Trike treffen in augustus en zijn ze om de vier jaar de thuisbasis voor NICES (internationaal scoutingskamp).

De oplevering van de tweede rijhal staat gepland medio eind maart. Daarna kan er gestart worden met de inrichting van de tweede rijhal. Hiervoor is de manege nog zoek naar bedrijven en sponsoren die de paardensport in deze regio een warm hart toedragen en onze manege willen sponsoren met geld en/of materialen. Voor informatie met betrekking tot sponsoring en de mogelijkheden hierin, stuur een email naar [email protected]

Bezoek ook de website van de manege: https://www.manegedekraal.nl.