Update – Bree – De burgemeester van het Belgische Bree waarschuwt voor een frauduleus festival. Via internet werden al kaarten verkocht voor het Goat Urban Music Fest, maar de burgemeester adviseert om geen kaarten te kopen.

Volgens de website en de poster zou het festival moeten plaatsvinden op 8 en 9 juni 2019 aan de Beerselerdijk in Bree, zo’n 7 kilometer vanaf Stramproy. Maar alles wijst erop dat de Nederlandse organisatie van het festival zich bezig houdt met fraude, zo meldt de burgemeester van Bree tegenover VRT Nieuws.

De line-up was ook te mooi om waar te zijn. Grote artiesten zoals Chris Brown, French Montana, Kodak Black en rapper Boef zouden naar Bree komen. Maar de artiesten waren elders ook al geboekt. Daarnaast was er nog geen contact opgenomen met de gemeente en de politie van Bree voor een eventuele vergunning en verkeersmaatregelen. Ondertussen werden wel al kaarten verkocht.

De gemeente Bree zocht contact op met de organisatie die weer doorverwees naar een organisatiebestuur en dat bestuur verwees weer door naar een andere partij door. Het waren allemaal signalen waarop de burgemeester besloot om te waarschuwen om geen kaarten te verkopen. Inmiddels zijn de website en social media kanalen ook al offline gehaald. Mensen die toch al kaarten hebben gekocht zullen vermoedelijk hun geld kwijt zijn. De politie adviseert om aangifte te doen.

Update

HLN.be meldt dat de organisatie begonnen is met het terugstorten van de betaalde gelden voor de tickets. Vermoedelijk is de organisatie in paniek geraakt door de media-aandacht en probeert men de schade zoveel mogelijk te beperken.

1 REACTIE

  1. Dit festival was volgens mij enkele jaren geleden nog in de gemeente Kinrooi, enkele honderden meters verderop aan de Grootbroekstraat (in het Stramproyer Broek, vlak bij Woutershof, gemeente Kinrooi).
    (Voor dat Belgiƫ gesticht werd, reikte Stramproy inderdaad tot aan Woutershof. Door de Belgische grens raakte Stramproy dat gedeelte van hun gemeente kwijt.)

    In Kinrooi werd het festival verboden, na klachten van natuurverenigingen en omdat het illegaal was (zonder vergunningen), dus hebben ze het enkele honderden meters verderop in Bree weer geprobeerd.

Comments are closed.