Wilde achtervolging eindigt in Bocholt

Update 18.00u – Bochtolt / Weert – (Foto’s/video) Woensdagmiddag heeft in Weert een wilde achtervolging plaatsgevonden. Deze achtervolging eindigde in het Belgische Bocholt, daar waar de achtervolging ook was begonnen.

Weigeren stopteken

Belgische agenten waren op de Hamonterweg in Bocholt bezig met een verkeerscontrole. Ze wilden een auto aan de kant zetten vanwege opvallend rijgedrag. De bestuurder weigerde echter om te stoppen en reed door. De Belgische politie zette met meerdere eenheden de achtervolging in. De bestuurder ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor en stak bij Lozen de grens over richting Weert.

Vervolg in Weert en terug naar Bocholt

De achtervolging ging vervolgens over de Kempenweg, Kazernelaan en de Ringbaan-Zuid. De politie van Weert sloot aan om hun Belgische collega’s te ondersteunen. Nabij de de Gamma keerde de auto om en reed deze weer met hoge snelheid terug richting België.

Botsing tegen politievoertuigen

Tijdens de achtervolging botste de doldwaze bestuurder ook nog eens tegen tenminste twee politievoertuigen. Een van de twee politievoertuigen was een onopvallende politie-eenheid en werd zelfs van de weg gereden in het Belgische Lozen.

Einde achtervolging

Op de Hamonterweg, ter hoogte van de Veldhovenstraat, wist de politie de bestuurder te stoppen. Zijn BMW kwam tegen een lantaarnpaal en verkeersbord tot stilstand waarna de bestuurder kon worden aangehouden.

Nader onderzoek moet uitwijzen waarom de bestuurder er alles aan deed om aan de politie te ontkomen. De Belgische politie bedankte de politie in Weert voor een prettige samenwerking.

Update

Politie CARMA had opgemerkt dat de BMW een duplicaat nummerplaat had. Op de Hamonterweg gebeurde een eerste verkeersongeval en verderop op dezelfde baan gebeurde een tweede ongeval. De wagen vluchtte via Lozen de Nederlandse grens over en keerde daarna terug naar Bocholt.

De bestuurder haalde snelheden tot 190 km/u en beging meerdere verkeersovertredingen. Op het kruispunt van de Hamonterweg en de Oudeweg gebeurde het derde verkeersongeval. Op deze locatie werd de bestuurder, een dertiger uit Peer (B), in de boeien geslagen wegens ongewapende weerspannigheid.

Vijf politie-inspecteurs raakten gewond bij de verkeersongevallen. Drie politievoertuigen van Politie CARMA raakten beschadigd en twee ervan zijn mogelijk total loss. De onderzoeken van de verkeersongevallen werden uitgevoerd door de politiezones Maasland, HANO en LAMA.

De bestuurder van de BMW bleek onder invloed te zijn van drugs en is reeds gekend bij de politie. Hij wacht in de cel op verdere afhandeling.

Video via Youtube (met ingestuurde beelden)

https://youtu.be/nsDSsbahc60