Nederweert – Update – (Foto’s/video) In de nacht van zaterdag op zondag heeft rond 2.40 uur in Nederweert een ernstig ongeval plaatsgevonden.

Op de Ospelseweg waren meerdere fietsers aangereden door een personenauto. Twee fietsers raakten hierbij gewond, waarvan één ernstig. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om medische bijstand te bieden aan het zwaargewonde slachtoffer waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis van Maastricht. Het andere slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis van Weert.

Op de vlucht

De automobilist sloeg na het ongeval op de vlucht met zijn auto en liet de slachtoffers achter op straat. Tijdens zijn vluchtpoging ramde de auto een betonnen pilaar op de Sint Rochusstraat. De auto raakte beschadigd en liet vervolgens een spoor achter. Agenten konden zo herleiden waar de auto naar toe was gereden.

Op een oprit naast een woning aan de Julianastraat in Nederweert troffen agenten de beschadigde auto aan. Onbekend is nog of er een verdachte is aangehouden en wat de toedracht is geweest. De omgeving werd afgezet en de technische recherche stelde een onderzoek in. De schade aan de auto werd vastgelegd waarna het voertuig werd afgesleept voor nader onderzoek.

Getuigen

Na het ongeval zijn er getuigen gehoord. Maar heb jij het ongeval ook zien gebeuren en de politie nog niet gesproken? Neem dan contact met ze op via 0900-8844.

Update: er is een verdachte aangehouden. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Video via Youtube

https://youtu.be/W7JKMfhcZsw