Budel – (Foto’s) Maandag zijn de hulpdiensten rond 10.50 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval in Budel.

Op de rotonde aan de Midbuulweg was een bakwagen in botsing gekomen met een fietser. De bakwagen wilde de rotonde verlaten en had daarbij de fietser niet gezien. De fietser kwam ten val en raakte lichtgewond. De bestuurder van de bakwagen kwam met de schrik vrij.

De politie leidde het verkeer om het ongeval heen en ondersteunde bij de afhandeling van het ongeval. De fietsster is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

3 REACTIES

  1. Jammer, maar de oorzaak ligt vaak in het feit dat fietsers auto’s op een rotonde rechts gaan inhalen. Een auto die dan gewoon de rotonde wil verlaten ziet de fietser vaak niet in de spiegel omdat de dode hoek door het “rondrijden” op de rotonde wordt vergroot. Dus fietsers, niet rechts inhalen, zeker niet op een rotonde.

  2. Klopt, maar wat mag is niet altijd het veiligste. Een fietser mag rechts naast een voor een stoplicht staande vrachtwagen die rechtsaf wil gaan staan en met die wagen mee wegrijden als het groen wordt. Is dat veilig?????

Comments are closed.