Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we allen, burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Op 4 mei wordt in Altweerterheide de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid gehouden, bij het monument langs de Bocholterweg. Dit monument werd in 2007 gerealiseerd, ter nagedachtenis aan de bemanning van de vliegtuigcrash boven Altweerterheide op 30 november 1944. Jonge mannen die hun omkwamen tijdens hun dienst voor het vaderland.

De 4 mei herdenking is een initiatief van de Dorpsraad, begin 2019 is een comité opgericht voor de organisatie van deze herdenkingsplechtigheid. Aan deze plechtigheid wordt verder medewerking verleend door leden van Schutterij St. Antonius, die bij het monument als erewacht fungeren, door Harmonie van het Heilig Hart en er is een voordracht door de kinderen van de basisschool st. Jozef. Omdat het monument in Buurt Daal-Brook ligt verzorgen zij de bloemen voor de 14 gevallenen. Bijzonder dit jaar is dat men jou nog spullen van de crash kan laten zien, die tijdens de herdenking staan opgesteld bij het monument.

Het comité nodigt jou van harte uit om aanwezig te zijn bij de herdenking op 4 mei, om 19.20 uur, bij het monument aan de Bocholterweg.