Drugsafval geloosd in natuur

(Foto’s/video) De hulpdiensten zijn maandag gealarmeerd voor een bodemverontreiniging in natuurgebied Weerter- en Budelerbergen.

Een fietser had in het natuurgebied, dat tevens militair oefenterrein is, een penetrante lucht waargenomen. De brandweer en politie gingen op opzoek uit en troffen op tenminste twee locaties tussen Budel en Weert sporen aan van een chemische vloeistof. Zeer vermoedelijk betreft het drugsafval dat al rijdend uit een voertuig in het natuurgebied is geloosd. Op de locatie aan de Schoordijk in Budel was al duidelijk te zien hoe aggressief het chemisch afval is. Daar was het gras al van kleur veranderd.

De hulpdiensten hebben de verontreinigde gebieden afgezet. De zaak is overgedragen aan Defensie omdat het militair oefenterrein betreft. Onduidelijk is nog hoeveel liter chemicaliën zijn geloosd. De verontreinigde grond zal in elk geval moeten worden afgegraven.

Video via Youtube

https://youtu.be/7e1x8UutG_g