Feestelijke Mariamaand

Mei wordt ook wel de bloeimaand of Mariamaand genoemd. Deze maand staat Maria, de moeder van Jezus, in de katholieke kerk centraal. De Broederschap stimuleert de verering van Maria en is aanwezig bij de vieringen in de St.-Martinuskerk. Op zondag 5 mei wordt de meimaand feestelijk geopend. Deze maand wordt elke dag de rozenkrans gebeden bij het Maria-altaar. Door de aanwezigheid van bisschop Smeets is ook de afsluiting van deze maand op 26 mei bijzonder.

Opening meimaand

Op zondag 5 mei wordt de meimaand feestelijk geopend met een H. Mis in de St.-Martinuskerk om 10.00 uur. Het Groot St.-Martinuskoor zingt de Missa Festiva van A. Lesbordes. De pages, bruidjes, Mariadraagsters en de Broedermeesters brengen Maria hulde. Na afloop van de H. Mis wordt, zoals inmiddels traditie is, een bloemenkrans onder het Mariabeeld buiten aan de kerk opgehangen. Dit wordt mogelijk gemaakt met de vriendelijke medewerking van de brandweer.

Aansluitend is iedereen uitgenodigd om bij de zusters Birgittinessen in de Maasstraat elkaar te ontmoeten. Ook de zondagen 19 en 26 mei is de Broederschap present tijdens de H. Mis.

Afsluiting meimaand

De laatste zondag van de meimaand krijgt een bijzonder tintje door het bezoek van bisschop Smeets. In het kader van zijn 3-daagse bezoeken aan alle dekenaten binnen het bisdom, bezoekt bisschop Smeets Weert op 24, 25 en 26 mei. Aansluitende aan de H. Mis op zondag 26 mei nodigt de Broederschap geïnteresseerden uit de bisschop te ontmoeten tijdens een korte ontvangst bij de zusters Birgittinessen aan de Maasstraat.

Rozenkrans

In de meimaand wordt van maandag tot en met zaterdag de rozenkrans gebeden. Op werkdagen is dit om 8.45 uur en op de zaterdagen om 11.45 uur. Je bent dan van harte welkom bij het Maria-altaar in de rechter zijbeuk van de St. Martinuskerk.