(Foto’s) Buurtbewoners van Boshoven zijn samen met de SP Weert in actie gekomen voor een veilig en prettig hondenravotterrein. Maandagmiddag werden de ruim 100 handtekeningen overhandigd aan wethouder Van den Heuvel.

Hondenbezitters die gebruik maken van het ravotterrein aan de Ravenburg bij de turborotonde wachten al jaren op het nakomen van afspraken door de gemeente. Tijdens de aanleg van de turborotonde is het naastgelegen gebied ook heringericht als ravotterrein voor de honden. Echter kunnen de honden en hun baasjes er niet veilig gebruik van maken. Een natuurlijke haag zou het terrein moeten scheiden van de Ringbaan, maar de haag is nooit dichtgegroeid. Honden kunnen dus makkelijk de Ringbaan oplopen.

De SP zette een handtekeningenactie op om de buurtbewoners te ondersteunen bij het kenbaar maken van de problematiek. De handtekeningen werden maandag, door een van de honden, overhandigd aan de wethouder. Ook was er een speciaal matje, met daarop de wensen, gemaakt om de wethouder op ludieke wijze ‘op het matje’ te roepen.

Wethouder Van den Heuvel ging samen met een medewerker van de gemeente een kijkje nemen op het terrein en in gesprek met de actievoerders. De wethouder had alle begrip voor de wensen van de buurtbewoners en zei toe zich te gaan inspannen voor een veiliger ravotterrein. Sterker nog, de eerste offerte voor een omheining was al aangevraagd. De wethouder zei tevens toe ook een offerte aan te vragen voor het egaliseren van het terrein.

Het is nu afwachten op wat de kosten zullen zijn. Zodra de bedragen van de offertes bekend zijn worden deze gedeeld met de SP en zal er worden besproken wat de mogelijkheden zijn.