(Foto’s) Schrik en ongeloof zondagochtend op Stadhouderslaan in de wijk Moesel vanochtend. Onbekenden hadden de herinneringsboom van Hennie Janssen vernield.

De boom die enkele weken geleden was geplant ter nagedachtenis aan Hennie Hanssen was afgelopen nacht uit de grond getrokken. De boom was vervolgens aan de schommel gehangen.

Van de dader ontbreekt nog elk spoor. Er is aangifte gedaan tegen de vernieling. De boom is inmiddels terug geplant in de hoop dat hij nog kan aansterken en deze vernieling zal overleven.

9 REACTIES

 1. EsGewoon triest dat mensen hun normen en waarden verliezen als ze onder invloed zijn. Natuurl ijk weten we dit niet zeker, maar valt wel altijd op dat dit soort dingen gebeuren op dagen dat de meeste mensen vrij hebben en zich te buiten kunnen gaan aan drank en drugs. Want geen normaal denkend mens haalt uit verveling een boom uit de grond en plant die in een schommel.

 2. Niemand heeft alleen maar vrienden. Maar in dit geval lijkt het gewoon doorgesnoven jeugd die net uit de kroeg gerold kwamen.

 3. Wel, nu jullie dit zelf zien zou ik zeggen, ga jezelf even melden op het bureau.
  Ooo, dat durven jullie niet.
  Maar jullie zijn toch van die stoere jongens die nergens voor vrezen en alles doen wat jullie willen.
  Ik zal jullie een geheimpje verklappen.
  Jullie zijn een stel achterlijke sukkels, te dom om te poepen.

 4. Goh, dit geeft uw kijk op de wereld wel duidelijk weer.
  Jeugd is alles onder de 18, in een kroeg mag onder de 18 geen alcohol verstrekt worden. Onder de 18 en al doorgesnoven zijn in Weert geef me voorbeelden. Ooh ik begrijp het, u bent weer aan het wachten en besloot onzin te schrijven, zuiver uit verveling.

 5. Op vele plaatsen zijn in Nederland herrinringsmonumenten vernield die in de openbare ruimte zijn geplaatst. Zelfs het monument van Nikky Verstappen op de Brunsumerheide, meerdere malen
  Ook als deze boom weer herplaatst is, zal dat hoogstwaarschijnlijk weer gebeuren.
  Je moet daarom van te voren zorgvuldig er over nadenken of je voor een nabestaande in de openbare ruimte een herinnering wil plaatsen……

 6. Midden op een speelplaats een nieuwe boom, zonder korf of herdenkingsbordje. Het vernielen heeft niks te maken met de persoon waaraan deze boom herinnert.
  Zuiver en alleen vandalisme uit baldadigheid, verveling of stoerdoenerij, bij het laatste is de kans groot dat de daders nog gevonden worden. Het is naïef van de planter om deze boom de eerste 2 jaar geen korf te geven, midden op een speelterrein is het risico gewoon veel te groot dat de boom gesloopt wordt, ook in Weert. De boom is teruggeplaatst met afgebroken kruin, beter nu nog een nieuwe planten( het kan nog 3 weken) met korf, dan doe je degene waaraan deze boom herinnert en zijn geliefden respect en neem je dit leed wat de herinnering schade brengt weg. Schrijf waar er geld gestort kan worden voor een nieuwe boom met korf, ik beloof de eerste €15 te storten.

Comments are closed.