Kennismakingsmiddag Sinti in beeld

(Foto’s) Dinsdag organiseerde Stichting Sinti Gemeenschap Weert een kennismakingsbijeenkomst. Deze bijeenkomst stond in het teken van kennismaking. Kennismaking met elkaar en de cultuur: Sinti.

Vragen die bij de Sinti speelde waren onder andere: wie woont er in onze omgeving? Wat beweegt hen? Wie zijn onze ‘buren’? Wat houdt hen bezig en waarin kunnen we samen optrekken? Minstens zo belangrijk voor de Sinti was ook vooral om te laten zien wie ze zijn. Het doel van de bijeenkomst is om meer begrip, wederzijds respect en samenwerking op gang te brengen. Hierdoor willen de Sinti graag in verbinding komen te staan met anderen en meedoen!

Tijdens de middag kon iedereen met elkaar in gesprek gaan en werd er een persoonlijk verhaal voorgedragen door Mersha Wolters-Dewus. Zij deelde haar ervaringen om als Sinti op te groeien in een woonhuis en lichte toe waardoor de Sinti liever opgroeien in een woonwagen in de directe omgeving van de familie. Ook werd er een presentatie getoond waarin het verleden, heden en de toekomst beeldend toegelicht werd.

Als afsluiting werden er nog 2 nummers muzikaal opgedragen door Rudy Wagner en was er voor de aanwezigen een heerlijke maaltijd bereid.

Bekijk een sfeerimpressie.

[nggallery id=’7716′]