Nabij de Rectorijstraat en de nog aan te leggen Kapelheuvelweg in Swartbroek is een nieuw initiatief ontstaan voor woningbouw.

In nauw overleg met de dorpsraad Swartbroek is de afgelopen jaren gekeken hoe de woningbouwbehoefte in Swartbroek vormgegeven kan worden. Eind 2018 heeft S.O.M. BV, een samenwerkingsverband tussen Bouwbedrijf Smolenaers uit Swartbroek en Vereijken Vastgoed uit Weert, een eerste behoefte onderzoek uitgevoerd. Deze behoefte is vertaald naar woningen voor starters, doorstromers en levensloopbestendige woningen.

S.O.M. BV zou deze woningen graag willen bouwen op een locatie nabij de Rectorijstraat / Kapelheuvelweg (bij Hennenstraatje) in Swartbroek. Met de gemeente Weert zijn de eerste verkennende gesprekken hierover gevoerd.

S.O.M. BV houdt een informatieavond op donderdag 18 april aanstaande. Tijdens deze informatieavond zal de status van dit initiatief nader toegelicht worden. De avond zal worden gehouden in de zaal van café Plexat, Ittervoorterweg 101 te Swartbroek en de aanvang is om 20.00 uur.

6 REACTIES

  1. Ik had het kunnen weten. Er wordt datgene gebouwd waar in Swartbroek dringend behoefte aan is om het dorp leefbaar te houden, dus daar valt nu even niets over te zeiken. Denken,denken, denken, ah, toch nog wat gevonden. Het is niet mooi. Bij deze wel een compliment dat het toch altijd lukt om ergens iets negatiefs op aan te merken, dat is best knap.

  2. Plan naast de kerk zou in december klaar zijn zij de makelaar toen. Blij dat we niet zijn ingestapt maanden later is nog geen steen gelegd…..

    En deze zijn inderdaad wel heel fraai … je zou er moeten wonen

  3. Geheel mee eens. Alleen hebben we in ons land ooit besloten dat de overheid niet meer over sociale huur gaat. Wat mij betreft zou de overheid (gemeente) een dikkere vinger in de pap mogen hebben als het gaat om de bouw van sociale huurwoningen. Maar ja, kom maar eens langs met zo een pleidooi in een land dat steeds verder naar rechts opschuift…

Comments are closed.