(Foto’s/video) De hulpdiensten zijn in de nacht van dinsdag op woensdag rond 2.10 uur gealarmeerd voor een persoon te water in Weert.

Een man was aan de Lozerweg, tegenover het tankstation aan de Kempenweg bij de Belgische grens, uitgegleden en te water geraakt. De man werd ontdekt door een passant die kwam tanken. De passant hoorde hulpgeroep vanaf het kanaal en ging op onderzoek uit. Samen met een vriend die bij de tankende passant in de auto zat werd er gecommuniceerd met de man waarna direct 112 werd gebeld.

De man verklaarde aan de passanten en hulpverleners dat hij rond 23.00 uur te water was geraakt. De man heeft dus zo’n drie uur in het water gelegen. Het slachtoffer kon vervolgens niet meer op eigen kracht het kanaal uitkomen. De man hield zich vast aan de damwand en heeft urenlang om hulp moeten schreeuwen totdat hij uiteindelijk iets na 2.00 uur werd opgemerkt.

De toegesnelde hulpverleners wisten de man op het droge te krijgen. Het slachtoffer is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Video via Youtube

https://youtu.be/TqJrlb6rFL4

4 REACTIES

  1. De rede waarom de man te water is geraakt staat gewoon in het artikel.
    Laatste stukje van je commentaar slaat natuurlijk nergens op.

  2. Na het noodlottig ongeval een paar maand geleden eens gekeken aan de belgische kant. Hier zijn om de zoveel meter trapjes aangebracht. Met die damwanden, die een paar jaar terug zijn geslagen kom je er anders never nooit meer op eigen kracht. Voorkom je niet alles mee maar toch. Als de persoon in kwestie weer wat hersteld is mag ie op WdG wel eens komen uitleggen hoe dit allemaal zo gekomen is. Hebben al die Weertenaren, die vannacht on 3 uur rechtop in bed zaten wel recht op.

  3. Waarom moet iemand dat uitleggen waar dan ook ? Krijg je ook uitleg bij elke brand die er is en elk ongeval ? Er is ook nog zoiets als privacy . Ik wens deze persoon alle goeds toe ,hopelijk houdt hij er niks aan over wat een geluk dat die mensen hem gehoord en geholpen hebben , die verdienen een schouderklopje .

  4. Trapjes bij het kanaal in Weert zijn geen overbodige luxe. Je kan er mensenlevens mee redden. Daar ben ik het mee eens.

Comments are closed.