Man overleeft 3 uur in ijskoud kanaal

(Foto’s/video) De hulpdiensten zijn in de nacht van dinsdag op woensdag rond 2.10 uur gealarmeerd voor een persoon te water in Weert.

Een man was aan de Lozerweg, tegenover het tankstation aan de Kempenweg bij de Belgische grens, uitgegleden en te water geraakt. De man werd ontdekt door een passant die kwam tanken. De passant hoorde hulpgeroep vanaf het kanaal en ging op onderzoek uit. Samen met een vriend die bij de tankende passant in de auto zat werd er gecommuniceerd met de man waarna direct 112 werd gebeld.

De man verklaarde aan de passanten en hulpverleners dat hij rond 23.00 uur te water was geraakt. De man heeft dus zo’n drie uur in het water gelegen. Het slachtoffer kon vervolgens niet meer op eigen kracht het kanaal uitkomen. De man hield zich vast aan de damwand en heeft urenlang om hulp moeten schreeuwen totdat hij uiteindelijk iets na 2.00 uur werd opgemerkt.

De toegesnelde hulpverleners wisten de man op het droge te krijgen. Het slachtoffer is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Video via Youtube

https://youtu.be/TqJrlb6rFL4