(Foto’s) De weergoden waren dit jaar niet bepaald goedgezind voor Koningsdag. Voor de vrijmarkt op de Singelring van Weert waren de weersomstandigheden tijdens Koningsnacht nog gunstig, maar op Koningsdag werd het natter en kouder.

Vrijdagavond was het ook weer gezellig druk. Veel mensen wisten gisteren en vandaag een interessante aankoop te doen op de vrijmarkt. Echter ‘s nachts werd het kouder en ook nam het aantal regenbuien toe. Veel verkopers pakten afgelopen nacht hun spullen al in en vertrokken. Ook nadat er vanochtend flink regenbuien vielen hielden mensen het voor gezien.

Desondanks was de sfeer erg goed en hebben weer veel mensen plezier beleefd aan deze Koningsdag in Weert. Bekijk een sfeerimpressie (door Theo Van de Winkel).

9 REACTIES

 1. Goede sfeer impressie, mooie foto reportage, complimenten fotograaf Theo Van de Winkel. Het is maar goed dat het niet zo saai is in Weert, anders had je deze mooie fotootjes nooit kunnen maken.

 2. Schoeën fotoreportaasj.!!
  Ellein joämer van ut waër.!!
  Waat oug joämer es, det de hieël plantsoenen van de singelring noä de kloöte ziën.
  Alles plat getraptj en plat gereëje..er is niks mieër van oever.
  En waat oug joämer es, det noä aafloup..now niks noä aafloup..um 12 oor al..er links en rechts verspreidj oever allebei de singels voelisheûp loëge, van doëze, plastiek,onverkochdje rommel en …nog vûl miër……

 3. Jammer dat het zo vroeg vóór Koningsdag begint tegenwoordig, dan is het logisch dat het op de dag zelf zo afgelopen is. Zou het bij slecht weer niet in bv parkeergarages gehouden kunnen worden?

 4. De plantsoenen zijn een gevolg van alle klagers die het niet meer in de binnenstad wilde hebben. Daar waar nu niet eens meer winkels zijn. Vroeger begonnen we op vrijdag om 02.00 s’middags in de binnenstad al op te bouwen als de winkels nog open waren. Was ook veel beter dan had je geen last van platgetrapte plantsoenen. En overkappingen. Maar omdat steeds meer mensen nog vroeger dan 14.00 uur gingen opbouwen en winkels klaagde dat zij met openingstijd al kraampjes voor de deur hadden. Is het toen verlaat naar 20.00 uur s’avonds en mocht het alleen nog op de singel. Maar goed :). Dus er is al naar de klagers geluisterd ! IK ZOU ZEGGEN TERUG NAAR DE BINNENSTAD er zijn toch bijna geen winkels meer. Dan heb je geen platgetrapte plantsoenen. En er zijn daar overkappingen. Waardoor bij de mensen niet de tenten wegwaaien spullen doorweekt zijn en zij dan daardoor minder rotzooi achter laten en langer blijven zitten. De rotzooi is met alle evenementen ! Met de paarden dagen / carnaval / festivals / kermis..etc. Dat is met alles. Daarbij is altijd al de regel geweest dat na afloop alles wat je niet mee wilt nemen, je mag laten staan. En dan door de gemeente wagens opgehaald en opgeruimd word. Gelukkig is de sfeer altijd geweldig met koningsdag. Met heel veel super gezellige mensen :). Dus hoe dan ook blijft deze koninginnenmarkt / nu inderdaad de koningsmarkt 😉 de leukste, de gezelligste en drukstbezochte markt. En er zullen altijd mensen zijn die iets te zuren hebben hoe vaak je de regels ook aanpast. In de stad.., uit de stad …het is toch nooit goed :).

 5. De koninginnenmarkt / inderdaad koningsmarkt 😉 de leukste, de gezelligste en drukstbezochte markt. En hopelijk blijft dit evenement nog lang bestaan. Zou echt zonde zijn als dit verdwijnt :).

 6. Koninginnedag / markt bestaat al dik 5 jaar niet meer, Bea is met pensioen.
  U bedoeld wss de Oranje vrijmarkt, dan zijn we het eens !

 7. haha ja inderdaad nog even aan wennen een man i.p.v. een vrouw aan de macht. Alhoewel Maxima waarschijnlijk toch nog iets hoger scoort als Alex ;). Maar u heeft gelijk De koninginnenmarkt is inderdaad nu de koningsmarkt 😉

 8. Dáárvoor nog, helemaal in het begin , toen het op de dag zelf pas begon om 6 uur was al vrij vroeg maar alles, wat er na die tijd gebeurde is jammer. Inderdaad terug de binnenstad in en bij slecht weer evt in parkeergarage.

 9. De parkeergarages vind ik persoonlijk niet zo’n goed plan donker, slecht verlicht geen overzicht en niet gezellig. En het trekt savonds alleen maar verkeerd volk. Maar terug naar de binnen stad op vrijdagavond vanaf 18.00 als de winkels dicht zijn. Waar ook stappend weert langs komt, zou al een stap in de goede richting zijn :).

Comments are closed.