Politie speurt naar moordwapen(s)

Nederweert – (Foto’s/video) Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie heeft woensdagmiddag een zoekactie uitgevoerd in kanaal Wessem-Nederweert.

Met een boot en magneten werd de bodem van het kanaal meter voor meter afgespeurd. De zoekactie vond plaats onder en nabij Spoorbrug Kelpen bij de Mildert tussen Nederweert en Kelpen-Oler.

Volgens de politie en het Openbaar Minsterie vond de zoekactie plaats in verband met een lopende strafzaak. Het gaat om de zaak rondom de moord op Andy de Heus. Andy verdween op 18 december 2012 en zijn lichaam in februari 2016 gevonden in Stevensweert. Het slachtoffer zou zijn neergeschoten en verstikt.

In het kanaal werd vandaag gezocht naar het moordwapen / moordwapens die de dader of daders hebben gebruikt, zo meldt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie. In de zaak is reeds de hoofdverdachte Ronnie S. aangehouden en hij heeft de moord toegegeven.

Video via Youtube

https://youtu.be/7aDMIGqMKYA