Kiosk St. Raphaëlpad geopend

(Foto’s/video) In een open ruimte tussen de bomen aan het Sint Raphaëlpad is een kiosk geplaatst. Deze werd woensdagmiddag officieel geopend in het bijzijn van cabaretier Freek de Jonge, gedeputeerde Geurts van de provincie Limburg en wethouder Gabriels en Van den Heuvel van de gemeente Weert.

De kiosk kan als podium worden gebruikt en is beschikbaar voor organisaties die een activiteit op het Sint Raphaëlpad organiseren. Op de vloer van de kiosk is een schaakbord aangebracht waarmee met grote schaakstukken kan worden gespeeld.

Deze kiosk is een verdere stap in de ontwikkeling van het Sint Raphaëlpad als cultuurplein. Ook het RICK en het Theater de Huiskamer zijn gehuisvest aan het Sint Raphaëlpad.

Schaken

Wie gebruik wil maken van de kiosk voor een activiteit of wil schaken dient contact op te nemen met Theater de Huiskamer. Op de zijkant van de kiosk staan twee spreuken. Een van Albert Camus, de ander van Freek de Jonge. ‘Als de wereld begrijpelijk was, zou er geen kunst zijn.’ (Camus) en ‘Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht.’ (Freek de Jonge)

Versterking stadshart

In de binnenstad draait het steeds meer om het samenspel van diverse functies zoals winkels, cultuur, horeca en evenementen. Verblijf en vertier wordt steeds belangrijker in relatie tot alleen het winkelen. Dat is onderdeel van het programma voor de versterking van het stadshart en het convenant dat met de provincie Limburg is overeengekomen. Het plaatsen van een kiosk maakt deel uit van dit programma en wordt daar ook grotendeels uit betaald.

Regio

De kiosk op het Sint Raphaëlpad is een idee van twee organisaties, nl. Theater de Huiskamer en Rick. Het idee is verder uitgewerkt in samenspraak met bedrijven uit de regio: Buro Beeldvang en Smolenaers Constructie en Plaatwerk.

Video via Youtube

https://youtu.be/M-Xn5varZoY