ZPC De Rog heren 1 promoveert

(Foto’s) Zondagavond was het spannende moment daar voor het Heren 1 team van waterpolovereniging ZPC De Rog uit Weert. Het team kon kampioen worden en die kans grepen ze dan ook maximaal.

Het Heren 1 team van ZPC De Rog speelde thuis tegen De Krabben (uit Bergen op Zoom). Omdat de kans groot was dat het Weerter team kampioen zou worden waren er tientallen supporters naar zwembad De IJzeren Man gekomen om het team te steunen en zo makkelijker naar de overwinning te helpen.

Met 205 doelpunten uit 16 wedstrijden is de Rog veruit het meest scorende team van de competitie. Daarnaast beschikken de Weerter mannen ook over de minst gepasseerde defensie. Maar nog altijd was daar de hete adem van Aquamigos in de nek. Nog altijd was het kampioenschap geen zekerheid.

Zondag kwam er een einde aan de strijd en wonnen de heren uit Weert met 17-11. Dus de kurk ging uit de champagne en er werd een klein feestje gevierd. Met het behalen van het kampioenschap promoveert het Heren 1 team van waterpolovereniging ZPC De Rog naar de 3de klasse bond.