Arriva-buslijn Het College verdwijnt

Algemeen Informatie Weert Reageer 1 min. leestijd

In december 2017 werd de halte Het College weer opgenomen in de dienstregeling van busvervoerder Arriva. Dit gebeurde destijds op aandringen van de gemeente Weert en de provincie Limburg.

Arriva besloot op de wens van de gemeente en provincie in te gaan en gaf daarbij aan in het voorjaar van 2019 een afweging te maken over de toekomst van buslijn 674 Ospel-Weert-Kelpen. Deze afweging is nu gemaakt en Arriva zal per 30 juni 2019 niet meer rijden tussen het NS-station en Het College.

De bezettingsgraad vanaf eind 2017 tot de zomer van 2018 op de verbinding station Weert en het College was erg laag (gemiddeld 1,5 reiziger per dag). De gebruiksanalyse heeft aangetoond dat het aantal reizigers naar/vanuit het College nauwelijks is toegenomen gedurende het schooljaar 2018/2019. Gemiddeld maken 1,6 reizigers per dag gebruik van de verbinding station Weert – het College.

De beschikbare rijtijd wordt vanaf 30 juni 2019 benut extra rit vanuit Kelpen te bieden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie