Bordje aspergeversperring onthuld

(Foto’s) Onder het spoorviaduct van de Maaseikerweg ligt nog een bijzonder overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog. Het gaat om een zogenaamde aspergeversperring die deel uitmaakte van een verdedigingslinie.

Destijds werden naar voren gerichte staken stevig in de grond verankerd om voor tanks en ander voertuigen de doorgang te blokkeren. Bij de werkzaamheden aan de rotonde Maaseikerweg – St. Maartenslaan eind vorig jaar is de aandacht gevestigd op sporen in het wegdek. Stichting Menno van Coehoorn, die zich inzet voor behoud van verdedigingswerken, vreesde dat deze sporen beschadigd waren geraakt. Dat is gelukkig niet het geval.

Om duidelijk te maken wat voorbijgangers nu eigenlijk zien in het wegdek is een informatiebord geplaatst. Op het bord staan een historische foto en een verklarende tekst. Extra informatie op de website www.weertinkaart.nl is bereikbaar via de QR-code.

Vrijdag werd het bordje officieel onthuld door wethouder Tessa Geelen en Rolf Zincken namens de Vereniging van Vastgoedeigenaren Centrum Weert. Deze vereniging heeft afgelopen jaar meer borden in de binnenstad geplaatst. Zo kan iedere bezoeker eenvoudig kennis nemen van de geschiedenis van bijzondere panden.