(Foto’s) Aan de voormalige Industriekade is Bouwbedrijven Jongen in december jl. gestart met de realisatie van ‘Park Zuytwillemsvaert’.

Het nieuwe woongebied ligt aan de Werthaboulevard op de plek waar vroeger de gebouwen van de voormalige Wertha brouwerij en het Landbouwbelang stonden. Deze gebouwen zijn inmiddels gesloopt en de bodemsaneringswerkzaamheden zijn afgerond. Het nieuwe woongebied, dat direct aan de Zuid Willemsvaart ligt en op een steenworp afstand van het centrum van de stad, is geprojecteerd in een groene waterrijke omgeving. Het plan omvat ruim 200 appartementen, woningen met een patiotuin, stadswoningen en watervilla’s.

Bouw fase 1 vordert gestaag

In de eerste fase van het project worden drie appartementencomplexen met 151 huur- en 12 koopappartementen en 6 half-vrijstaande koopwoningen met patiotuin gerealiseerd. Hiervan worden voor woningcorporatie Wonen Limburg 75 huurappartementen voor de sociale sector en voor enkele beleggers 60 huurappartementen voor de vrije sector gebouwd. Inmiddels zijn 4 koopappartementen en 5 -woningen verkocht.

De bouwwerkzaamheden vorderen gestaag en de contouren van de parkeergarages en funderingen worden duidelijk zichtbaar. Reden voor de initiatiefnemers om bij de start van dit unieke en bijzondere project stil te staan.

Fase 2 volgt dit jaar nog

De ontwikkeling van de tweede fase van het project ‘Park Zuytwillemsvaert’ wordt op dit moment afgerond. Op het terrein van de voormalige tennishallen worden 22 stadswoningen, 6 luxe watervilla’s en 10 koopappartementen bij de Mouttoren gerealiseerd. Inmiddels zijn de eerste stadswoningen verkocht. De verkoop van de appartementen start in de 2e helft van dit jaar.

Zoals eerder gemeld blijft de voormalige Mouttoren van de Wertha brouwerij blijft behouden en krijgt na een grondige restauratie een nieuwe bestemming. Op de begane grond en eerste verdieping komt het Werthamuseum, met een verwijzing naar het industriële verleden van het oude havengebied van Weert. Ook wordt er een proeflokaal ingericht. Op de bovenste verdieping is een Bed & Breakfast met een terras met uitzichtpunt voorzien.

Officiële start

Maandag werd de officiële handeling verricht door wethouder Wendy van Eijk samen met Ger Peeters (Wonen Limburg) en Jack Corten (Bouwbedrijven Jongen). Dit deden ze door symbolische de eerste stenen te metselen. Bekijk een impressie.

12 REACTIES

 1. Nu nog het herstellen van de bouwschade aan de bestaande woningen in de directe omgeving door het plaatsen van de damwanden.

 2. Mooi om te zien dat de wethouder haar steentje, letterlijk, bijdraagt aan de benodigde woningbouw.

 3. Dat klopt, alleen zijn ze het verband vergeten. Stenen staan zonder verband op elkaar. 2é laag zonder touwtje zo uit de hand.Steentjes zullen na de fotootjes wel weggehaald worden en daarna opnieuw in verband gemetseld worden met touwtje per laag.

 4. Het moet voor de arbeiders bij zulke dingen toch verschrikkelijk zijn om te zien hoe een paar mensen in gestreken pak even leuk komen doen voor een foto.

  En waarom heeft die knar op foto 16 z’n helm niet op?

 5. Dan lijkt het tenminste nog wat. ShiTiPaTown klinkt op papier best leuk, maar als je weet dat het staat voor Shitty Part of Town, dan is het gewoon een strikje om een drol doen, en deze proberen te verkopen als Belgische chocolade.

 6. Zonder die paar mensen in gestreken pakken komen dit soort projecten niet van start. Maar ook bij iets leuks is het natuurlijk super belangrijk om het negatieve te zoeken.

  Gefeliciteerd het is je gelukt.#trots

 7. Weet je wat het mooie is? Dit artikel gaat over de gestage vordering van bouw, maar voor dit prachtige fotomoment moet de boel wel stilgelegd worden. Stilleggen en vorderen gaan lastig samen.
  Laat ze fijn lintjes knippen als alles klaar is, dit lijkt op verkapte reclame uit angst dat straks alles leeg blijft.

  Daarnaast is het nog steeds vervelend voor de arbeiders daar. Zij ploeteren zich in het zweet, en ik zie ze nergens op de foto staan. De gestreken pakken…. strijken met de eer. En er voor zorgen dat dit soort projecten van de grond komen, worden ze daar niet rijkelijk voor betaald?

  Dit soort poppenkast is weggegooid geld. Een stelletje goedverdienende mensen die elkaar fijn op de schouder kloppen want wat hebben ze het toch allemaal mooi voor elkaar gekregen.

  En nu ik toch in een bad met azijn zit: de pakken zijn alcohol aan het nuttigen tijdens het werk. Dat moet een bouwvakker eens proberen…

 8. Ik heb alle foto’s goed bekeken en zie nergens een pak met een glas alcohol staan. Er staan gevulde glazen maar ik zie alleen maar een paar glazen appelsientje in de hand of op de tafel.

  Voor het ploeteren en werken wordt een werknemer betaald. Als iemand vindt dat hij of zij te weinig verdiend als werknemer of dat je te weinig op de foto komt dan moet je ondernemer worden.

Comments are closed.