Bouw Zuytwillemsvaert vordert gestaag

Algemeen Economie Uitgelicht Weert 12 reacties 3 min. leestijd

(Foto’s) Aan de voormalige Industriekade is Bouwbedrijven Jongen in december jl. gestart met de realisatie van ‘Park Zuytwillemsvaert’.

Het nieuwe woongebied ligt aan de Werthaboulevard op de plek waar vroeger de gebouwen van de voormalige Wertha brouwerij en het Landbouwbelang stonden. Deze gebouwen zijn inmiddels gesloopt en de bodemsaneringswerkzaamheden zijn afgerond. Het nieuwe woongebied, dat direct aan de Zuid Willemsvaart ligt en op een steenworp afstand van het centrum van de stad, is geprojecteerd in een groene waterrijke omgeving. Het plan omvat ruim 200 appartementen, woningen met een patiotuin, stadswoningen en watervilla’s.

Bouw fase 1 vordert gestaag

In de eerste fase van het project worden drie appartementencomplexen met 151 huur- en 12 koopappartementen en 6 half-vrijstaande koopwoningen met patiotuin gerealiseerd. Hiervan worden voor woningcorporatie Wonen Limburg 75 huurappartementen voor de sociale sector en voor enkele beleggers 60 huurappartementen voor de vrije sector gebouwd. Inmiddels zijn 4 koopappartementen en 5 -woningen verkocht.

De bouwwerkzaamheden vorderen gestaag en de contouren van de parkeergarages en funderingen worden duidelijk zichtbaar. Reden voor de initiatiefnemers om bij de start van dit unieke en bijzondere project stil te staan.

Fase 2 volgt dit jaar nog

De ontwikkeling van de tweede fase van het project ‘Park Zuytwillemsvaert’ wordt op dit moment afgerond. Op het terrein van de voormalige tennishallen worden 22 stadswoningen, 6 luxe watervilla’s en 10 koopappartementen bij de Mouttoren gerealiseerd. Inmiddels zijn de eerste stadswoningen verkocht. De verkoop van de appartementen start in de 2e helft van dit jaar.

Zoals eerder gemeld blijft de voormalige Mouttoren van de Wertha brouwerij blijft behouden en krijgt na een grondige restauratie een nieuwe bestemming. Op de begane grond en eerste verdieping komt het Werthamuseum, met een verwijzing naar het industriële verleden van het oude havengebied van Weert. Ook wordt er een proeflokaal ingericht. Op de bovenste verdieping is een Bed & Breakfast met een terras met uitzichtpunt voorzien.

Officiële start

Maandag werd de officiële handeling verricht door wethouder Wendy van Eijk samen met Ger Peeters (Wonen Limburg) en Jack Corten (Bouwbedrijven Jongen). Dit deden ze door symbolische de eerste stenen te metselen. Bekijk een impressie.

[nggallery id=’7902′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
12 reacties