Gevaarlijke situatie in henneploods

(Foto’s/video) Vrijdag heeft de politie een hennepplantage opgerold aan de Vliesvenweg in Weert.

De brandweer kreeg even na half negen een melding van brand in een leegstaande loods, die vroeger werd gebruikt als koelopslag. In de loods trof de politie in koelcellen zo’n 3000 a 4000 hennepplanten aan. Er is ter plaatse een 44-jarige man aangehouden. Deze man bevond zich in het pand. Uit voorzorg is gekeken of de man medische zorg nodig had. De politie onderzoekt zijn eventuele betrokkenheid bij de zaak.

Brandgevaar

Vrijdag werd nog eens duidelijk welke gevaarlijke situatie hennepkwekerijen opleveren. De brand van vanochtend is ontstaan in de ruimte waar de stroomvoorziening werd opgesplitst. Vermoedelijk het te heet geworden met alle gevolgen van dien.

Aanpak van hennepteelt

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Deze alarmerende signalen leiden ertoe dat de aanpak van de hennepteelt en -handel hoog op de politieagenda staat. Het gaat immers niet meer om een paar ‘onschuldige’ planten in de achtertuin. Op hennepteelt staat een gevangenisstraf van drie jaar.

Meer informatie is ook terug te lezen in het bericht van de brandweer op de website www.limburgveilig.nl.

Video via Youtube

https://youtu.be/G1YLKgt15Wk