(Foto’s/video) De brandweer en politie zijn donderdag rond 12.35 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Geuzendijk in Weert.

Een wandelaar was voorbij een stapel met houtsnippers en naalden gelopen en merkte rookontwikkeling op. Vanwege de droogte en de kans op een natuurbrand alarmeerde de wandelaar uit voorzorg de brandweer.

De brandweer kwam ter plaatse en haalde met een spitvork een deel van de stapel uit elkaar. Daarbij kwam de nodige rookontwikkeling vrij. Met een warmtebeeldcamera werd vervolgens een hoge temperatuur in de kern van de stapel gemeten.

Er werd niet overgegaan tot bluswerkzaamheden, maar een grondverzetbedrijf ingeschakeld om de stapel uit elkaar te halen. Zo kon de kans op brandgevaar evengoed worden weggenomen.

Video via Youtube

https://youtu.be/zuzfKZElbFU