Herdenkingswandeling voor Riet Emans

Plaats een reactie
Foto: aanvang van herdenkingstocht Riet Emans in Stramproy

Op zaterdag 18 mei start om 5.00 uur de jaarlijkse Graaf van Hornepad Wandeldag. Een monstertocht van 92 km over de langste aaneengesloten wandelroute rond Weert. Dezelfde dag vindt voor de derde keer de Riet Emans herdenkingswandeling plaats. Iedereen kan aan de memorial van 15 km deelnemen. De start van deze tocht is om 10.00 uur bij Dennenoord. Tijdig aanmelden voor beide activiteiten is gewenst.

Diverse afstanden

Het Graaf van Hornepad is de langste aaneengesloten wandelroute rondom Weert. In 2014 ontstond het idee om het pad meer bekendheid te geven door een wandeldag over de route te organiseren. Wandelaars konden kiezen uit 30 km, 60 km, of de hele afstand van 92 km.

Die laatste afstand is een klein beetje ‘gekkenwerk’. Het Graaf van Hornepad loopt voornamelijk door natuurgebieden rondom Weert. Ultraloopster Riet Emans ging de uitdaging aan. Verschillende wandelaars liepen stukken met haar mee. Maar zij was de eerste die, zover bekend, het Graaf van Hornepad in één keer aflegde. Daarmee schreef ze geschiedenis. Tijdens de wandeldag in 2015 en 2016 liep Riet het pad opnieuw van start tot finish. Dit keer met twee andere ultralopers. Op 23 oktober 2016 overleed Emans op 66-jarige leeftijd na een kort ziektebed.

Eerbetoon

Tijdens de Graaf van Hornepad Wandeldag van 2017 werd Riet herdacht. Dat gebeurde met een wandeling van 15 km over een deel van het door haar geliefde pad. In 2018 kende het eerbetoon een vervolg. Ook dit jaar is in overleg met de familie besloten tot een herdenkingswandeling.

Iedereen kan de wandeling van 15 km op eigen tempo lopen. De start is om 10.00 uur bij café zaal Dennenoord (Voorhoeveweg 2, 6006 SV Weert). De wandeling eindigt bij Fiets- en Wandelcafé Peerkesbos (Heugterweg 2, 6031 LG Nederweert).Vandaar brengt een pendeldienst wandelaars terug naar het startpunt bij Dennenoord.

Aanmelden

In verband met de organisatie van de pendeldienst is opgave gewenst. Dit kan tot uiterlijk 16 mei bij padcoördinator Theo Beelen, [email protected] of tel. 0495 53 39 66. Deelname aan de herdenkingstocht is gratis. Onderweg zijn geen pauzeplaatsen ingericht. Wandelaars zullen zelf drinken en eten mee moeten nemen.

Wandelaars aan de Graaf van Hornepad Wandeldag starten om 05.00 uur vanaf het station in Weert. Ze kunnen kiezen uit 30, 60 of 92 km. Later op de dag is starten voor 30 of 60 km is ook mogelijk vanaf Stramproy (30 of 60 km) of Dennenoord (30 km). Voor deze wandelaars is op de rustplaatsen verzorging beschikbaar. Meer informatie over deze tocht eveneens bij Theo Beelen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie