(Foto’s) Donderdagavond vond de feestelijke opening plaats van het EK Triathlon in Weert. Tijdens het weekend van 31 mei en 1 en 2 juni strijden zo’n 2.500 atleten om de Europese titels en kunnen ze punten pakken voor de Olympische Spelen.

Het grote sportevenement werd dan ook groots geopend op het Bassin. Tijdens de openingsceremonie trok een vlaggenparade vanaf de Markt richting het Bassin. Hierbij werden de deelnemende landen gepresenteerd. Na de officiële voordrachten en de saluutschoten van het Stadsgilde werd op het Bassin er een mooi feest van gemaakt.

Eerst gaven de artiesten uit Weert waaronder de band Guarantee en de Fresh Allstars acte de présence op het grote podium en brachten de sfeer er meteen in. Daarna volgde zangeres Glennis Grace die voor een vol Bassin de sterren van de hemel zong. Bekijk een sfeerimpressie van de openingsavond.