(Foto’s) Donderdagavond vond de feestelijke opening plaats van het EK Triathlon in Weert. Tijdens het weekend van 31 mei en 1 en 2 juni strijden zo’n 2.500 atleten om de Europese titels en kunnen ze punten pakken voor de Olympische Spelen.

Het grote sportevenement werd dan ook groots geopend op het Bassin. Tijdens de openingsceremonie trok een vlaggenparade vanaf de Markt richting het Bassin. Hierbij werden de deelnemende landen gepresenteerd. Na de officiële voordrachten en de saluutschoten van het Stadsgilde werd op het Bassin er een mooi feest van gemaakt.

Eerst gaven de artiesten uit Weert waaronder de band Guarantee en de Fresh Allstars acte de présence op het grote podium en brachten de sfeer er meteen in. Daarna volgde zangeres Glennis Grace die voor een vol Bassin de sterren van de hemel zong. Bekijk een sfeerimpressie van de openingsavond.

18 REACTIES

 1. Bassin is niet hetzelfde als het centrum. Ik kon net overal komen, te voet.
  Misschien ben je chagrijnig omdat je de auto ergens moest parkeren en 100 meter meer dan normaal te voet moest afleggen?

 2. Wat een waanzin. 1 dag all american day is te veel, maar voor deze flauwekul kunnen ze 2 weekenden inplannen.

 3. Bij zo een internationaal en hooggeprezen evenement is een ietwat Engels sprekend burgemeester toch wel een must. Al is het maar vanaf een blaadje…………….

 4. Mooi evenement voor de sporters maar alleen jammer dat het verkeer zo lam gelegd wordt op belangrijke verkeeraders zoals de suffolkweg…

 5. Hendrik, jij bent zeker meer voor het genre van “als het gras twee kontjes hoog is…..” Ook leuk hoor maar dit was echt top of the bill-kwaliteit ook al is het niet meteen mijn muziek! Ik denk dat je toch iets moet opschalen nu Weert zelfs internationaal in de vaart der volkeren wordt meegezogen!

 6. Ja dat klopt.. dat jij beweert dat de presentator steekjes heeft laten vallen. Ik ben daar zelfs over gestruikeld, gevallen en wilde ze eerst weggooien maar heb
  ze toch maar opgeraapt en aan de presentator teruggeven.

 7. Idd wat een ellende zeker voor fietsers die naar de stad willen totaal niet aangegeven voor fietsers.Ineens op centrum noord al die hekken op een gegeven moment er maar doorheen gefietst dacht krijg de rambam maar. Liep of fietste niemand van die triatlon.

 8. Wat een ellende om met de fiets de stad in te komen. Staat voor fietsers ook echt geweldig NOT aangegeven vanaf centrum Noord. Kunnen ze gewoon niet alles in het bos doen ipv de hele stad af zetten. Een geluk dat het nog goed weer is als je mega om moet fietsen en soms weet je niet eens meer hoe je moet fietsen. Sorrie organisatie,maar punt voor volgend jaar zorg voor een goede omleiding voor fietsers komend vanaf centrum Noord richting stadterbrug. Echt een puinbak van jewelste voor fietsers.

 9. Hoe lang woon jij al in Weert? Komend vanaf Centrum Noord ga je, net voor de Stadterbrug, links richting Keenterbrug, of rechts richting Boshoverbrug. Die liggen er net anderhalve week, dus begrijpelijk dat je er nog nooit van gehoord hebt. 😉

 10. Biesterbrug bedoel je ipv Keenterbrug. Bij de biesterbrug kon je er ook niet overheen. Was nou maar naar Specsavers geweest.

 11. Ja, ik maakte een foutje een noemde de Biesterbrug per ongeluk Keenterbrug. Ik snap dat het probleem in deze bij mijn vermogen tot kijken ligt.

  Jij inmiddels al over het kanaal geraakt? Of sta je op dit moment nog te mopperen op centrum noord?

Comments are closed.